Başkent Berlin'de bir açıklama yapan Maaßen Hans-Georg, PKK taraftarlarıyla milliyetçi Türkler arasındaki çatışmaların tırmanabileceğini, her iki tarafta da "yüksek vurma gücü olan bir potansiyel” bulunduğunu belirtti.

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen "Uzun zamandır Türkiye'deki iç çekişmelerin Almanya'daki güvenlik durumu üzerinde etkili olduğunu görüyoruz” dedi. Maaßen "Türkiye'deki farklı cepheler arasındaki fay hatları Almanya'ya da yansıyor” diye konuştu.

Radikal İslamcı saldırı tehdidi de artıyor

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Maaßen ayrıca Almanya'da şiddete eğilimli olarak sınıflandırılan radikal İslamcıların sayısının da sürekli arttığını ifade etti. Hâlihazırda bu şekilde sınıflandırılan kişilerin sayısının bin 600'ü aştığını belirten Maaßen "Almanya'da şiddet eğilimli İslamcıların potansiyeli sürekli artıyor ve daha da artacak” dedi.

Alman istihbarat şefi, IŞİD'in 2016 yılında Almanya'yı saldırı hedefleri arasında "daha öncelikli” hale getirdiğini belirtti.  Anayasayı Koruma Teşkilatı'na ulaşan saldırı tehdidi istihbaratının sürekli arttığını belirten Hans-Georg Maaßen 2016 yılında edindikleri bu tarz istihbaratların miktarının 2013 yılındakilerin üç katı olduğunu söyledi.

©Deutsche Welle Türkçe