Kredi derecelendirme kuruluşunda yapılan açıklamada, Avro Bölgesi ülkelerinin kredi notlarının 2016-2017 yılları arasında durağan bir görünüm seyretmesinin beklendiği belirtilerek, yapısal reform çabalarının azalmasının ve mevcut politik ortamdaki zorlukların bölge için uzun vadeli risk oluşturduğu vurgulandı.

Moody’s'in raporunda, “Politik ortamdaki öngörülemezliğin artışı ülke kredi notlarının yükselme potansiyelini sınırlıyor ve uzun vadeli risk oluşturuyor. İngiltere’nin AB’den ayrılması olasılığı (Brexit) reform uygulamaları için engel oluşturabilir, birlik karşıtı ve ayrılıkçı siyasi partilerin yükselişine neden olabilir. Sığınmacı krizi birlik için ek bir bölünme kaynağı durumunda ve uzun vadeli Avro Bölgesi entragrasyonuna engel oluşturuyor. Mali konsolidasyon ve reform çabaları yok oluyor” ifadelerine yer verildi.

Moody’s’in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Thorsten Nestmann ise  “Moody’s Avro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 1,5 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor. Tarihsel oranlarla kıyaslandığında düşük bir büyüme olmasına rağmen, mevcut büyüme Avro Bölgesi’ndeki ülke kredi notlarını destekleyecektir” ifadesini kullandı.