Sezon başında İspanya ve Portekiz ekiplerinden teklif alan Ozan Tufan için çok sayıda kulüp devrede. Ancak sarı-lacivertliler 22 yaşındaki ismi bu sezon elden çıkarmayı düşünmüyor.

M.Emin Uluç

Fenerbahçe’nin genç yıldızı Ozan Tufan için İngiliz, İspanyol ve Portekiz kulüpleri aportta bekliyor. Özellikle geçen sezonki performansı nedeniyle eleştirilen ve yaz döneminde satılması gündeme gelen 22 yaşındaki millî oyuncu bu sezona da çok iyi girememişti. Ancak eleştiri konusu olan fazla kilolarından kurtulan Ozan, kendisine “baba şefkatiyle” yaklaşan Aykut Kocaman’ın ellerinde yeniden parlamaya başlayınca Avrupa devlerinin iştahını kabarttı. Ozan’ın her geçen gün daha da yükselen formuna ilgisiz kalamayan Avrupalılar scout ekiplerine yakın markaj talimatı verdi. Milli yıldızın bu sezon oynadığı tüm maçlarda mercek altında olduğu ortaya çıkarken, Türkiye’nin İzlanda ve Finlandiya karşılaşmalarında da izleneceği öğrenildi.

Bonservisi 20 milyon 

Kulüp yetkilileri Ozan Tufan’a yönelik yoğun ilgiyi doğrularken, kulüp ismi vermekten kaçındı. Ancak daha önce de Ozan’ı isteyen Benfica, Deportivo, Malaga, Real Sociedad ve Everton’ın dışında da yeni taliplerin devrede olduğu belirtildi. Aykut Kocaman’ın kesinlikle takımda kalmasını istediği Ozan’ın ara transfer döneminde gönderilmesinin söz konusu olmadığı, ancak sezon sonunda tekliflerin değerlendirilebileceği de gelen haberler arasında. Yönetimin, 2015-16’da 7 milyon avroluk bonservis bedeliyle transfer ettiği Ozan Tufan için belirlediği bonservis bedeli ise 20 milyon avro. Başkan Aziz Yıldırım’ın yakın çevresine, “Biz bir oyuncu almak istediğimizde astronomik rakamlar talep ediyorlar. Ozan da bizim geleceğimiz. Onu almak isteyen bedelini ödemek zorunda” dediği belirtiliyor.