Tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde grubu lider bitiren ve son 32 turuna yükselen Osmanlıspor, daha sonra düşüşe geçti.

Spor Toto Süper Lig'e yükseldiği 2015-2016 sezonunda teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde 52 puan toplayan ve ligi 5. sırada bitiren başkent ekibi, Avrupa Ligi biletini aldı.

AVRUPA LİGİNDE TARİH YAZDILAR

Geçen sezon ligin ilk yarısını 26 puanla kapatan mor-sarılı ekip, elemeleri geçerek gruplara kaldığı Avrupa Ligi'nde tarih yazdı. L Grubu'nda yer alan Osmanlıspor, İspanya'nın Villarreal, Romanya'nın Steaua Bükreş ve İsviçre'nin Zürih takımlarıyla eşleşti.

Mor-sarılılar, sahasında Steaua Bükreş ve Zürih'i 2-0 mağlup ederken, Villarreal ile 2-2 berabere kaldı. Deplasmanda Villarreal'i 2-1'le geçen Osmanlıspor, Zürih ve Steaua Bükreş'e 2-1'lik skorlarla yenildi. Başkent temsilcisi, bu sonuçların ardından topladığı 10 puanla L Grubu'nu lider bitirdi ve son 32 takım arasına adını yazdırdı.

ŞAMPİYON OLMAYIP GRUPLARDAN ÇIKAN İLK TÜRK TAKIMI

Osmanlıspor, Türkiye'de şampiyonluk yaşamayan ekipler arasında Avrupa kupasında gruplardan çıkan ilk Türk takımı olarak tarihe geçti.

Başkent ekibinde güzel günler, UEFA Avrupa Ligi'nde Yunan ekibi Olympiakos ile oynanan son 32 turu maçlarının ardından sona erdi. UEFA Avrupa Ligi müsabakaları için sezonu erken açan Osmanlıspor, yoğun maç programını kaldıramadı.

OLYMPIAKOS YIKIMI

Yunan ekibiyle deplasmanda golsüz berabere kalan Osmanlıspor, Ankara'da 23 Şubat 2017'de oynanan rövanş maçını 3-0 kaybetti ve Avrupa defterini kapadı.

Başkent ekibi, Avrupa'ya veda ettikten sonrada Spor Toto Süper Lig'de umduğunu bulamadı. Geçen sezonun 17. haftasında sahasında Beşiktaş'a 2-0 yenilen Osmanlıspor'da, kötü günler başladı.

Osmanlıspor, ligin ikinci devresinde sadece 3 galibiyet alabildi. Sezonun ilk yarısında 26 puan toplayan mor-sarılılar, ikinci devre 12 puanda kaldı.

MUSTAFA REŞİT AKÇAY GÖREVİ BIRAKTI

Ligin 25. haftasında Kasımpaşa deplasmanında alınan 3-2'lik mağlubiyetin ardından teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, istifa etti.

Akçay'ın ardından göreve gelen Hamza Hamzaoğlu da Osmanlıspor'u tekrar ayağa kaldıramadı. Hamza Hamzaoğlu ile çıktığı 9 maçta 6 mağlubiyet, 2 galibiyet ve bir beraberlik alan başkent temsilcisi, ligi 38 puanla 13. sırada bitirdi.

BÜLENT UYGUN 3 PUAN GÖREMEDİ

Osmanlıspor, 2017-2018 sezonuna ise teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde başladı.

Uygun, mor-sarılı takımın başında 5 hafta kalabildi. Ligde bu süreçte sadece bir puan alabilen Osmanlıspor'da, 6. haftada Antalyaspor ile oynanan maçta kulübede İrfan Buz yer aldı.

Osmanlıspor, ligde bu sezon ilk galibiyetini ise 7. haftada 3-0'lık skorla Kasımpaşa karşısında elde etti.

OSMANLI STADINDA 17 PUAN TOPLADI

Başkent ekibi, göreve İrfan Buz'un gelmesinin ardından sahasında iyi bir seri yakaladı.

Kasımpaşa galibiyetiyle başlayan iç sahadaki çıkış, 20. haftadaki Kayserispor maçına kadar sürdü.

İrfan Buz yönetiminde evinde oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet alan Osmanlıspor, hanesine 17 puan yazdırdı.

DEPLASMANDA GALİBİYETİ YOK

Osmanlıspor, iç sahada İrfan Buz ile sergilediği başarılı performansı deplasman maçlarına yansıtamadı. Atiker Konyaspor ile dış saha karnesi en kötü iki takımdan biri olan Osmanlıspor, deplasmanda henüz maç kazanamadı.

Deplasmanda 9 maç yapan mor-sarılılar, sadece bir beraberlik elde edebildi. Kayserispor ile 3. haftada 2-2 berabere kalan Osmanlıspor, diğer 8 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.

SON DEPLASMAN GALİBİYETİ NİSAN 2017'DE

Osmanlıspor, ligdeki son deplasman galibiyetini 22 Nisan 2017'de 1-0'lık skorla Aytemiz Alanyaspor karşısında elde etti.

Başkent temsilcisi, Spor Toto Süper Lig'de 20. hafta sonunda 18 puanla 16. sırada yer alıyor.