Berlin Savcılık Sözcüsü Martin Steltner, Almanya'nın başkenti Berlin'de seyir halindeki araçta meydana gelen patlamanın terör saldırı olmadığını ve olayda 43 yaşındaki bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Steltner, olayın muhtemelen otomobile yönellik bir bombalı saldırı olduğunu kaydetti. Sözcü Steltner, ayrıca, “Hayatını kaybeden kişi 43 yaşındaki Türk vatandaşı. Olay yeri yakınında oturuyordu” diye konuştu.

"Patlayıcı madde muhtemelen aracın altına yerleştirildi"

Ölen kişinin son yıllarda herhangi bir suça karıştığı yönünde bir bilginin bulunmadığını dile getiren Steltner, ancak söz konusu kişinin 2008'den önce uyuşturucu, kumar ve sahte para ile ilgili sabıkasının olduğunu aktardı.

Steltner, patlayıcı maddenin muhtemelen aracın altına yerleştirildiğini anlatarak, aracın olayda hayatını kaybeden kişiye ait olmadığını da kaydetti.

Alman basını ölen Türk'ün kimliğini açıkladı

Alman basını, hayatını kaybeden kişinin isminin Mesut T. olduğunu yazdı.

Olay yerine giden Berlin İçişleri Bakanı Frank Henkel de polisin olayın her yönüyle ilgili soruşturma yaptığını, bunun özellikle organize suçlar kapmasında bir çatışma olabileceği olasılığı üzerinde durulduğunu söyledi.

Başkent Berlin'de bugün Charlottenburg semtinde seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana gelmiş, aracı kullanan kişi hayatını kaybetmişti.