İngiltere’nin başkenti Londra’da Airbus Grubu'nun 2015 yılı performansının değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Enders, “Eğer Britanya birlikten ayrılırsa, bunun ülkedeki rekabetimizi pozitif bir şekilde etkileyeceğini düşünemiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Airbus'ın İngiltere’deki operasyonlarının yöneticisi Paul Khan ise “Bizim üretimimizi artırmaktan, yatırımlarımızı sürdürmekten, başarmamız gerekenler için çalışmaktan başka acil durum planımız yok” ifadesini kullandı.

İngiltere’nin AB’den ayrılması durumunda nasıl bir alternatif senaryonun oluşacağını öngörmenin son derece zor olduğunu belirten Kahn, “Birlikten ayrılmanın pozitif mi negatif mi etkisi olacağına dair birçok tahmin yürütebilirsiniz. Fakat birlikten çıkışın nasıl bir görünüm oluşturacağına dair soruları cevaplamak çok zor” dedi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, Airbus vergi öncesi karı 2015 yılında yüzde 1,6 oranında artış kaydederek 4,13 milyar avroya (4,6 milyar dolar) yükseldi. Toplantıda Airbus’ın bu yıl içerisinde 650 uçak siparişini tamamlamayı hedeflediği de belirtildi. Şirketin geçen yıl toplam uçak üretimi 635 seviyesindeydi.

Yakın zamanda İran, Airbus’tan 45 adet A330 uçağının satın alınması için anlaşmaya varmıştı. Airbus’ın sadece İran’dan aldığı siparişin toplam değerinin 25 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.