Çok sayıda partilinin katıldığı açılış töreninde konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl Almanya’da CHP ofisinin ilk Münih’te açıldığını dikkat çekti. Tekin Bingöl, Hannover, Stuttgart, Mannheim ve Heidelberg'da da ofis açacaklarını söyleyip, "Bu açışlarımız önümüzdeki birkaç ay içerisinde artarak Avrupa’nın diğer kentlerinde de gerçekleştirilecektir. CHP 2015 genel seçimlerine tek alternatif olarak giriyor. CHP yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın göstereceği teveccüh ile mutlaka iktidar olacaktır. Halkımız artık sırtını AKP’ye dönmekte yüzünü CHP’ye çevirmektedir" dedi. 

TAŞDELEN DEMOKRASİ VURGUSU YAPTI 

Arif Taşdelen Türkiye’de siyasi partiler konusunda, "Türkiye’deki siyasi partilerinin içyapıları daha fazla demokratikleşmelidir. Buradaki delege sistemleri, yani yukarıdan gelen bir talimat değil de tabandan gelen talimatın esas alınmasını arzu ederim. Eğer bizim Türkiye’ye bir katkımız olacaksa partiler içinde gerçek demokrasiyi getirme konusunda olacaktır” dedi. 

BAŞKAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

CHP Münih Birliği Başkanı Sevgi Fırat açılış konuşmasını yaparken oldukça duygulanınca gözyaşlarına boğuldu. Fırat, partinin yurtdışı örgütlenmesinde Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın çabalarına değinirken heyecandan konuşmasına devam edemedi. Fırat, gözyaşları içerisinde, "Partimizin bayrağını dalgalandıracağımıza söz veriyorum" diye konuştu. CHP’nin ofisinde konferans salonları ve değişik yönetim büroları yer almakta.

 

TEKIN BINGL, ARIF TASDELEN ve SEVGI FIRAT ACILIS KURDELESINI KESERLERKEN

ACILIS TRENINDEN BIR GRNT

TEKIN BINGL VE ARIF TASDELEN DAVETLILERLE

TEKIN BINGL PARTILILERLE

TEKIN BINGL VE ARIF TASDELEN MNIH CHP BIRLIGI YELERIYLE

 

DHA-Dış Haberler - Almanya - Ahmet İNCEL