Fransa'dan 'Türkiye-AB ilişkileri' açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Giorgini, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri hakkında, "Tartışmanın büyümesi ve polemiklerin yararı yok." dedi.

Yayınlanma
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexandre Giorgini, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine ilişkin, "Tartışmanın büyümesi ve polemiklerin yararı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Giorgini, düzenlediği günlük basın toplantısında, Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin askıya alınması yolunda aldığı tavsiye kararı ve bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB ile imzalanan geri kabul anlaşması ile ilgili açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye ve AB ilişkileri konusunda, "Tartışmanın büyümesi ve polemiklerin yararı yok" ifadesini kullanan Fransız Sözcü, "Fransa, Türkiye ile paylaştığımız Avrupa değerleri ve tam üyelik müzakereleri sürecinde belirlenen kriterler ışığında Türkiye'deki durumu dikkatle izlemeyi sürdürecektir.'' açıklamasında bulundu.

Ukrayna için toplantı
Sözcü Alexandre Giorgini, Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının, Ukrayna'nın doğusunda ateşkesin uygulanması ile ilgili 29 Kasım'da Mins'te bir toplantı düzenleyeceğini bildirerek, "Minsk'teki toplantıda, Berlin'de ekim ayında yapılan toplantıdan bu yana nelerin yapıldığını ve nelerin yapılmadığını gözden geçireceğiz.'' dedi.

Berlin'de düzenlenen son toplantıda, dört ülke geçen yıl imzalanan Minsk anlaşmasının nasıl yerine getirileceği konusunda bir yol haritası hazırlanması konusunda uzlaşmaya varılmıştı.

"Normandiya Formatı" olarak bilinen dört ülkenin liderleri ve dışişleri bakanları, Ukrayna sorununun çözümü için telefon görüşmeleriyle yoğun diploması trafiği yaparken, düzenli toplantılarda sık sık bir araya geliyor.

AA

Yorumlar