Yurt dışında ilk kez düzenlenen bir çalışma olan Türk öğrencilere yönelik Türkçeyi güzel konuşma, drama ve diksiyon kursunu başarıyla bitiren öğrencilere diplomaları verildi.

Fransa'nın Strazburg şehrinde açılan ve yurt dışında ilk kez düzenlenen bir çalışma olan Türk öğrencilere yönelik Türkçeyi güzel konuşma, drama ve diksiyon kursunu başarıyla bitiren öğrencilerin diplomaları düzenlenen törenle verildi.

Türkiye tarafından Fransa’da görevlendirilen Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Şevket Tüfekçi’nin verdiği derslere katılan 9-13 yaşları arasındaki 7 öğrenci ve ailelerinin katıldığı tören Strazburg Başkonsolosluğunda yapıldı.

Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar’ın elinden madalya ve diplomalarını alan öğrenciler, kısa sürede Türkçeyi güzel konuşma ve atasözleri ve deyimleri öğrendiklerini belirterek, arkadaşları arasında daha güzel ve akıcı konuşma yarışmaları yaptıklarını anlattı.

Başkonsolos Çınar, öğrencilerin Türkçeyi güzel konuşmaya gayret etmeleri gerektiğini belirterek, başkonsolosluk olarak buna katkıda bulunmak amacıyla böyle bir kursu açtıklarını kaydetti.

Strazburg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşe Vekili Gül Etkin de gelecek dönemlerde derslere katılan öğrenci sayısının katlanarak artmasını beklediklerini ekledi ve öğrencilere başarılar diledi.

Kurs öğretmeni Tüfekçi, profesyonel gruplarda 15 yaşından altındaki çocukların diksiyon çalıştırılmadığını ancak Fransa’da böyle bir dersi ilk defa düzenledikleri için daha küçük yaşlardan başladıklarını kaydetti.

Tüfekçi, “Yaşları 9 ila 13 arasında çocuklarımızın. Kasım ayından beri çalıştık. Projenin sonunda çocuklarımız bizlere 4 adet masal seslendirdiler, üçerli gruplar halinde. Bugün bu güzel çalışmalarının ödülünü aldılar. Başkonsolosumuz onlara madalyalarını, katılım belgelerini ve çeşitli hediyeler verdi.” dedi.

Kursa katılan öğrenciler, yaz tatili boyunca öğrendikleri tekerleme ve deyimleri tekrarlayarak yenilerini öğrenmeye çalışacaklarını söyledi.