Birleşik Krallık Polis Teşkilatı Denetleme Kurulunun Mart 2014 - Mart 2016 dönemine odaklı hazırladığı raporda, 334 polis memuru hakkında görevi kötüye kullanma ve cinsel istismar suçlaması yer aldı.

Raporda, söz konusu dönemde 436 cinsel istismar olayının gerçekleştiği belirtilerek, bu durum "Bugüne kadar polis teşkilatının karşı karşıya kaldığı en ciddi yozlaşma vakası" olarak tanımlandı. Raporda ayrıca polis memurlarının cinsel istismarda bulunduğu kişiler arasında aile içi şiddet mağduru, alkol ve uyuşturucu bağımlıları ile gözaltına alınan şüpheliler olduğu vurgulandı.

Birleşik Krallık Polis Teşkilatı Denetleme Kurulu Müfettişi Mike Cunningham, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, cinsel istismar probleminin elde ettikleri bulgulardan çok daha yaygın olabileceğine dikkati çekerek, "Toplumun güvenliğini sağlamakla görevli kişilerin, cinsel istismarda bulunmasından daha kötü ne olabilir? Kamu güvenini daha derinden sarsacak bir davranış düşünemiyorum." ifadelerini kullandı.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd da rapordaki bulguları "şok edici" bulduğunu dile getirdi. Rudd, problemin çözümünde yetkililerle görüşmede bulunacağını belirterek, "Bu, adaleti ve kamu güvenini baltalıyor. Emniyette, bu tür suistimallerden dolayı suçlu kişilere yer yok." dedi.

Ulusal Polis Müdürlüğü Konseyinden (NPCC) yapılan açıklamada ise cinsel istismar olayları, "hastalık" ifadesiyle tanımlandı. Konsey açıklamasında, "Cinsel istismar, yozlaşmanın en ciddi türü. Asla haklı gösterilemez veya göz yumulamaz." ifadesine yer verildi.

İngiltere ve Galler'de toplam 200 bin polis memuru görev yapıyor.