"Hogar Social Madrid" adlı derneğin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonrasında dün akşam saat 19.30 sularında, M-30 Camii olarak bilinen İspanya'nın en büyük camisi önünde toplandı. 30 kişilik grup, yakınlardaki bir köprüye "Bugün Brüksel yarın Madrid" yazılı pankart asarak camiye meşale ve şişe fırlattı. Kısa süren saldırıda yaralanan olmadığı bildirildi.

Madrid İslam Kültür Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, camiye yönelik saldırıyı hemen kınayıp, bu olayın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Açıklamada, "Müslümanlar dahil çok sayıda masum insanın hayatına mal olan korkunç olayı dünyadaki tüm Müslümanlar olarak kınadık. İslam dininin bu tip saldırı ve eylemlerle hiçbir bağlantısı olamaz. Biz masum insanları etkileyen tüm saldırıları kınıyoruz. Aynı şekilde radikal sağ görüşlü bir grup tarafından camimize yapılan saldırıyı da kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Saldırıya uğrayan caminin girişine bugün "Terörizme hayır. Brüksel'deki saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diler, onlarla dayanışma içinde olduğumuzu bildiririz" yazılı pankart asıldı.

İspanyol polisinin saldırıyla ilgili soruşturma başlattığı, sorumluları bulmak için etraftaki kamera kayıtlarını incelediği açıklandı. 

Öte yandan İspanya'da  Bask bölgesinin başkenti Vitoria'da cami inşası için ayrılan bir arsaya geçen hafta domuz kanı atıldığı bildirildi. Bask Özerk Yönetimi Başkanı Inigo Urkullu, "Utanç verici bir olay. 21. yüzyılda bu tip bir saldırının olması kesinlikle haklı gösterilemez. Vitoria halkının büyük bir çoğunluğu birlikte yaşamı destekliyor." şeklinde konuştu. Vitoria kentinin rahipleri de "Din özgürlüğü ve insan haklarına karşı yapılmış bir saldırıdır." açıklamasında bulundu.