Stockholm Emniyet Teşkilatı ise Twitter'dan bir açıklama yaparak yaralılar olduğunu, fakat yaralıların sayısı veya durumları hakkında henüz kesin bir bilgileri bulunmadığını duyurdu.

Yerel medyaya konuşan görgü tanıkları, bazı kişileri İsveç'te birçok şubesi olan Ahlens adlı mağazanın önünde yerde yatarken gördüklerini söyledi.

İsveç polisi, saldırıda yaralananlar da olduğunu belirterek halka kent merkezinden uzak durma çağrısı yaptı.

Stockholm'ün merkezinde bazı bölgeler trafiğe kapatıldı.

Stockholm harita

Reuters'ın İsveçli haber ajansı TT'ye dayandırdığı habere göre İsveç polisi Stockholm Tren Garı'nın boşaltılmasını emretti.

İsveç Başbakanı Stefan Lofven, saldırının "terör eylemi" olduğunu söyledi.

Önünde saldırı düzenlenen mağazada çalışan görgü tanığı Leif Arnmar ise İsveç Devlet Televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada "Tam bir karmaşa var. Kaç kişinin yaralandığını bilmiyorum. Birçok kişi şokta" dedi.

'Kamyon bira fabrikasından çalındı'

İsveç medyası, saldırıda kullanılan kamyonun bir bira fabrikasından çalındığını duyurdu.

Yerel saatle 15:00 civarında saldırının düzenlendiği Drottninggatan (Kraliçe Caddesi) trafiğe kapalı bir alan ve Stockholm'ün en işlek caddelerinden biri olarak biliniyor.

BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Stockholm'ün başka bir bölgesinde silah sesleri duyulduğunu aktardı.

Olayın saldırı ile bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

AB Komisyonu Juncker'den dayanışma açıklaması

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker saldırının ardından bir başsağlığı açıklaması yaptı.

"Düşüncelerimiz İsveç halkıyla" diyen Juncker, yakınını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulundu ve ilkyardım ekiplerine teşekkür etti.

"Avrupa'nın en hareketli, en renkli şehirlerinden biri, yaşam tarzımıza zarar vermek isteyenler tarafından saldırıya uğradı" ifadelerini kullanan Juncker İsveç halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti.