Hammond, yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kore’nin 6 Ocak’ta gerçekleştirdiği füze denemesi üzerine BMGK’nin aldığı yaptırımları artırma kararını memnuniyetle karşıladığını vurgulayarak,  "Bu kararın oy birliği ile alınması uluslararası toplumun böyle ihlallere karşılık olarak sert tedbirler almaya hazır olduğunu kanıtlıyor" ifadesini kullandı.

BMGK kararının Kuzey Kore’nin gizli silahlanmasına ve gayrı meşru nükleer programlarına yönelik tedbirleri güçlendirdiğini kaydeden Hammond, "Bütün devletler önceki kararlardan kaynaklanan yükümlülüklerinin yanı sıra şimdi yeni tedbirleri hayata geçirmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Kore'nin füze denemelerini "kışkırtma" diye nitelendiren Hammond, bu ülkeyi denemelerine son vermeye ve uluslararası toplumla yapıcı ilişki kurmak için elle tutulur adımlar atmaya çağırdı.

Kuzey Kore'nin tutumunu değiştirmeye dönük somut adımlar atması durumunda, uluslararası toplumdan olumlu karşılık göreceğinin altını çizen Hammond, "Eğer mevcut çizgisinde hareket eder, nükleer ve balistik füze programlarının geliştirilmesini halkının refahının önüne alırsa, daha fazla yalıtılır ve BMGK’nin yeni eylemleriyle karşılaşır" ifadesini kullandı.