Fransa’nın başkenti Paris’te Louvre Müzesi yakınlarında düzenlenen bıçaklı saldırı girişminin ardından iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Pierre-Henry Brandet, söz konusu kişilerin olay yerinde bulunduğunu söyledi. Brandet, soruşturmanın ardından şüphelilerin olayla bağlantısının kesin olarak anlaşılacağını ifade etti. 


Dünyaca ünlü Louvre Müzesi’nin girişinin yakınında bulunan güvenlik güçleri Cuma sabahı bıçaklı bir kişinin saldırısına uğradı. Paris Emniyet Müdürü Michel Cadot, saldırganın polis ve devriye gezen dört askere “Allahu Ekber” diye bağırarak saldırdığını belirtti. Bunun üzerine askerlerden birinin saldırgana beş el ateş ettiğini kaydeden Cadot, saldırganın ağır, bir askerin ise başından hafif yaralandığını söyledi. Cadot, saldırganın üzerinde en az bir bıçak olduğunu, yanındaki iki sırt çantasında yapılan aramada ise patlayıcı madde bulunmadığını kaydetti. 

Paris Emniyet Müdürü Cadot, saldırganın “Allahu Ekber” diye bağırması nedeniyle, saldırının “terör çerçevesinde” değerlendirildiğini ifade etti. 

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve saldırganın “Allahu Ekber” diye bağırmasına atfen, bunun bir terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu dile getirdi. Ancak Bakan Cazeneuve yapılacak değerlendirmelerde ihtiyatlı olunması çağrısında bulundu. 

Paris Savcılığı’ndan yapılan açıklamada da, terör saldırısı olabileceği ihtimali ile soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından Twitter üzerinden olayın hemen ardından yapılan açıklamada, “kamunun güvenliği açısından ciddi bir olayın” yaşandığı ifade edildi. 

Fransız Haber Ajansı AFP’nin polis yetkililerinden aldığı bilgiye göre, müzenin çevresi polis tarafından güvenlik kordonu ile çevrildi. Alman Haber Ajansı’na konuşan müze yetkilileri ise Louvre Müzesi’nin bu olayın ardından kapatıldığını ve olay sırasında binada bulunan ziyaretçilerin dışarıya çıkmasına izin verilmediğini belirtti.

Paris’te özellikle Louvre Müzesi gibi turistlerin yoğun olduğu yerlerde, olası saldırı tehdidine karşı askerler devriye geziyor. 13 Kasım 2015’teki terör saldırılarından beri Fransa’da OHAL uygulanıyor. 

© Deutsche Welle Türkçe