Bakan Maas, "Der Tagesspiegel" gazetesine verdiği röportajında, söz konusu başlıklarla ilgili müzakerelerin zorlu ancak gerekli olduğuna inandığını belirterek "AB, Türkiye ile uzun zamandır üyelik görüşmeleri sürdürüyor. Yargı ve Temel Haklar başlıklı faslın açılmasından yanayım" dedi.

Türkiye'nin özellikle basın özgürlüğü ve hukuk alanında kendisini ispatlaması gerektiğini savunan Maas, bunların zor konular olduğunu ancak Türkiye'nin daha da gelişmesinin yolunu açacağına inandığını ifade etti.

Mülteci konularının ise Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili tartışmalarla bağlantılı hale getirilmemesi gerektiğini belirten Maas, "Türkiye'ye ayrıcalık yapılmayacaktır. Değerlerimizin arkasındayız. Basın ve düşünce özgürlüğü gibi temel haklarda taviz veremeyiz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli bir mizah programı hazırlayan Jan Böhmermann'ın mizah sınırlarını aşıp aşmadığı şeklindeki bir soruya karşılık da Bakan Maas, bu konuda soruşturmaların sürdüğünü ifade ederek Adalet Bakanı olarak açıklama yapamayacağını kaydetti.