Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, olayı "iğrenç bir terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Viyana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırganların sayısının birden fazla olduğu ve uzun namlulu silahlar kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, saldırılarda altı noktanın hedef alındığı vurgulandı.

Avusturya kamu yayıncısı ORF'nin muhabiri, yedisi ağır olmak üzere en az 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

Twitter paylaşımının sonu, 1

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, halen devam etmekte olduğunu ve geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Avusturyalı yetkililer, halktan evlerinden kalmalarını ve sokağa çıkmamalarını istedi.

Viyana Emniyet Müdürlüğü, birinci Viyana olarak adlandırılan şehir merkezine her türlü toplu taşıma seferinin durdurulduğunu açıkladı.

Avusturya basınında yer alan haberlerde, ilk silah seslerinin Scwedenplatz bölgesindeki bir sinagogun civarından geldiği bildirildi.

Viyana haritası

Görgü tanığı: Otele sokulduk

BBC Türkçe'ye konuşan üniversite öğrencisi bir Türkiye vatandaşı, polis tarafından şehir merkezindeki Hyatt oteline sokulduklarını anlattı:

"Merkeze yakın bir kafede oturuyorduk. Birkaç polis aracı geçti. Üstünden biraz vakit geçtikten sonra bir polis içeri geçmemizi söyledi. Bu cafe Hyatt Otel'in kafesiymiş. İçeri geçtik, lobisinde bekliyorduk. Ben polislerle konuşarak ikinci kata çıktım, odaların olduğu kattayım. Bilgi verilmiyor. Fotoğraf ve video paylaşmamamız istendi."

Deutsch, saldırı anında sinagogun kapalı olduğunu duyurdu.

Olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Türkiye: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Saldırıya aralarında Türkiye'nin olduğu çok sayıda ülke tepki gösterdi ve kınama mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden attığı mesajda, "Terörün her türüne karşı Avusturya'nın yanındayız. Terör belasına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Twitter paylaşımının sonu, 3

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Fransa'dan sonra dost bir ülke saldırıya uğradı. Bu bizim Avrupa'mız. Düşmanlarımız kiminle uğraştıklarını bilmeli. Pes etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Toplumlarımızı bölmeyi amaçlayan nefrete izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ise saldırıyı kınayarak, "Avusturya ile beraberiz" mesajı paylaştı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturyalı mevkidaşı Sebastian Kurz'u arayarak dayanışma mesajını ilettiğini söyledi.