Boşkonsolos Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar’ın evsahipliğinde Cuma akşamı verilen yemeğe, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Yasemin Brett, Hackney Belediye Meclisi Üyesi Mete Çoban, Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Karakaş, Türkiye’nin Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Cafer Mahiroğlu, MÜSİAD Başkanı Uğur Yılmaz, Avrupa Irak Türkmen Cephesi Federasyon Başkanı Sündüs Abbas, İTSEB Başkanı Dr. Ali Demirbağ, TBCCI Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Bulgurcu, TÜRGEN Vakfı Başkanı Hakan Camuz, İngiltere Türk İslam Vakfı Başkanı Erdoğan Çelik, İngiltere Türk Dünyası Platformu Başkanı Atilla Abacıoğlu, Britanya Türk Kadınları Birliği Başkanı Maviş Fuchs, İngiltere Türk Toplumu Eğitim ve Gelişim DerneğiBaşkanı Özlem Acı, Avukat Ali Güvercin, İngiltere Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocakerim, Tulip Holidays Yönetim Kurulu Başkanı Itır Sökmen, işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Londra’da yerleşik Türk basın mensupları katıldı.

Yemek öncesi, Murat Ferhat Yegül’ün ney, Çağrı Küçükyıldız’ın bendir ve def, Halit Hakim bendir ile Hicaz makamında ilahiler seslendirdi. Murat Ferhat Yegül’ün okuduğu okuduğu ezanla iftarını açan konuklara, çorba, kavurma, pilav ve salata ile güllaç ve tatlı ikram edildi.


BAŞKONSOLOS EMİRHAN YORULMAZLAR’IN KONUKLARA HİTABETTİ

Başkansolos Emirhan Yorulmazlar konuklara hitaben yaptığı konuşmada, bu sene üçüncü defa iftar programı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hayır ve bereket ayı olan Ramazann-ı şerifte İngiltere’deki Türk toplumunun bir araya gelme çabaları bizleri ziyadesiyle sevindirmektedir” dedi.


Yorulmazlar konuşmasında, görevi süresince İngiltere’de yaşayan vatandaşlarla yakın bir diyalog tesis etmeyi, sorunlarına çözüm aramayı ve toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek diyalog kanalları tesis etmeyi amaçladığını hatırlatarak, “Vatandaşlarımızdan ve farklı toplum temsilcilerimizden bu anlamda büyük destek gördüm. Bu itibarla, Başkonsolosluğumuzun faaliyetlerine destek veren ve çalışmalarıyla İngiltere’deki Türk toplumuna katkı saglayanherkese şükranlarımı sunmak istiyorum. Bugün itibarıyla İngiltere’de yeni bir dönemin başlangıcına şahit oluyoruz. Önümüzdeki dönemde Avrupa ülkelerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın en önemli önceliklerinden birinin giderek artan yabancı düşmanlığının ve İslamofobi olarak adlandırılan İslam karşıtlığının zemin kazanmaması adına ortak bir yaklaşım benimsemesi olacağı görülmektedir. Bu çerçevede, AB referandumu sürecinde Türkiye’yi hedef alan söylemin devam etmemesi amacıyla muhataplarımızla çalışmayı sürdürmemiz ve işbirliği imkalarını arttırmamız gerekeceği açıktır. Ramazan ayı vesilesiyle bu tür gelişmelere karşı birlik ve dayanışmamızın artması beklentimizi bir kez daha vurguluyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu. 


Samimi ortamda gerçekleşen iftar yemeği, Türk çayı ikramının ardından Din Hizmetleri Müşaviri ve İngiltere Türk Diyanet Vakfı Bşakanı Mahmut Özdemir’in yemek duası ile sona erdi. 










Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, üçüncü geleneksel iftar yemeğinde konuklarını
ağırladılar.