Wood Green’de bulunan Fatih Cami’si farklı inanç ve kültürlerden katılımcıların oluşturduğu kalabalık bir iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar yemeklerini, cami bahçesinde kurulan iftar çadırında veren camii’nin iftarına çok sayıda politikacı ve işadamı katıldı.

 

Haringey politikacılarının yoğun ilgi gösterdiği davette Hornsey&Wood Green Milletvekili Lynne Featherstone, Londra Belediye Meclis üyesi Joanne McCartney ile belediye meclis üyeleri Peray Ahmet, Patrick Berryman, John Bevan, Gideon Bull, Elin Weston, Adam Jogee, Stuart McNamara, Liz McShane, Sheila Peacock, Raj Sahota, Jennifer Mann ve Kirsten Hearn hazır bulundular.

 

Aralarında Harringay Esnaf Derneği Başkanı Şefik Mehmet’in de bulunduğu çok sayıda esnaf ve işadamının da bulunduğu davetliler arasında, diğer etnik toplumlardan  temsilciler de yer aldılar.

 

İftar yemeğinin ardından davetlilere hitab eden Fatih Cami’si koordinatörü Akif Çulhaoğlu, Ramazan boyunca hergün iftar yemeği verildiğini belirtirken, camilerinin, bölgede yaşayan Türkler kadar diğer toplumlara mensup Müslümanlar için de ibadet merkezi olduğunu kaydetti. Fatih Cami’sinin, Türk İslam Kültür Merkezi’ne bağlı İngiltere genelindeki 15 camiden birisi olduğunu belirten Çulhaoğlu, camilerinde dini eğitimin yanısıra çocuklara yönelik kurslar düzenlendiğini ifade etti.

 

Daha sonra söz alan milletvekili Uluslararası İlişkiler’den sorumlu bakan Lynne Featherstone da, 180 etnik dil ve lehçenin konuşulduğu bir bölgenin parlamentodaki temsilcisi olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Müslüman toplumlarla yakın ilişkiler kurmaya özen gösterdiğini kaydeden Featherstone, daha önce Fatih camisine gelerek, bölgesindeki seçmenlerle ve Türklerle buluştuğunu hatırlattı.

 

İftar davetine katılan Londra Belediye Meclis üyesi Joanne McCartney ise, Ramazan ayının paylaşım ve dayanışmanın arttığı bir dönem olduğunu gözlemlediğini belirtirken, bu tür bir davete katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Londra Belediye Meclisi’nde Enfield ve Haringey bölgelerini temsil ettiğini hatırlatan McCartney, Türk camilerinin eğitime yönelik çalışmalarını da takdir ettiğini kaydetti.

 

Fotoları görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://flashaberlondra.com/fotogaleridetay/fatih-camisi-iftar-yemegi-verdi/2