Londra Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Aslan, Ramazan ayın nedeniyle iftar yemeği verdi.

 

Çarşamba akşamı Diyanetin Hornsey’deki binasında düzenlenen iftar yemeğine, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolos Emirhan Yorulmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Yemeğe, bölgede görev yapan bir grup polis memurları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu.
Ezan okunduktan sonra akşam namazını kılan davetliler, daha sonra toplum bir şekilde iftarını açtılar.

 

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Müşavir Sadi Aslan, “Her şeyin ötesinde Ramazan ayı bir empati ayı. Çünkü oruç tutmak bizlere aramızdaki farkları zengin veya fakir, genç veya yaşlı, Türk veya Britanyalı unutmak ve insan olarak hepimizin ihtiyaçlarının aynı olduğunu hatırlatarak birleşmemiz için bir fırsat veriyor” dedi.

 

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz acıkıyoruz, hepimiz şu içiyoruz ve hepimiz farklı tatlardan zevk alıyoruz. Özet olarak, sosyal olarak aramızdaki farklılıklar ne olursa olsun günün sonunda hepimiz insan olarak eşitiz. Oruç tutmak, sadece zengin ve fakir insanların arasındaki anlayışı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda normal zamanlarda empati kurmakta zorlandığımız, bizden ‘farklı’ olan herkesi daha iyi anlamamızı sağlıyor”

 

Din Müşaviri konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu sebepten dolayı bugünün dünyasında Ramazan ruhuna ihtiyacımız var. Çünkü bugün iletişim kanalları bu derece gelişmesine rağmen, empati yeteneğimiz artacağına azalmaya devam ediyor. Dünyada barış içinde yaşamak ve diyalog kurmak için Ramazan ruhuna, farklı kültürlerin yan yana yaşadığı ve var olduğu bu şehirde çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.

 

Bugün dahi dünyanın farklı yerlerindeki savaşlara tanıklık ediyoruz. Bu savaşların pek çoğunun sebeplerinin anlaşılması güç. Uygulamalarında ve öğretilerinde bizlere her zaman barışı destekleyen mesajlar vermesine rağmen, artık din bile bu savaşlara alet edilmeye başlandı. Kuran bizlere, bir insanı öldürmenin, dünyayı öldürmekle eş değer olduğunu söyler. Ramazan da bizlere, dünyada bir birlik olduğunu öğretir. Tanrının dünyadaki varlığına şahit oluruz, herkes bize biraz daha yaklaşır ve bu yaklaşım uzaklık tanımaz”

 

Daha sonra söz alan yeni Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ise görevinin ilk günlerinde Türk toplumu ile birarada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Konuşmasında “Allah hepinizin dualarınızı ve oruçularınızı kabul etsin” diyen Büyükelçi, “İslam dini, barış ve hoşgörü dini olduğu kadar, aynı zamanda bir bilim, yüksek ahlak ve dayanışma dinidir. İslam dinini doğru kaynaklardan öğrenmek çok önemlidir” dedi.

 

Ramazan ayında toplumdaki dayanışma duyguların güçlendiğini kaydeden Bilgiç, “Aynı zamanda Ramazan diğer toplumlarla iyi ilişkiler kurmak ve ekmeğimizi paylaşmak içinde bir vesiledir” dedi. Büyükelçi, konuşmasının sonunda bütün topluma iyi Ramazanlar diledi.

 

 

Fotoğrafları görmek için aşağıyı tıklayınız

http://flashaberlondra.com/fotogaleridetay/dinayet-vakfindan-iftar-yemegi.html#fotogaleridetay