İngiltere Türk Diyanet Vakfı’nın düzenlediği iftar yemeğine, Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Başkonsolos Çınar Ergin, KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve basın mensupları ile konukları katıldı.

Yemeğe katılanlara hitaben kısa bir “hoşgeldiniz” konuşması yapan Londra Din Hizmetleri Müşaviri ve İngiltere Türk Diyanet Vakfı Başkanı Mahmut Özdemir: “Geleneksel iftar yemeklerimiz devam ediyor. Cenab-ı Hakk’a binlerce şükürler olsun, sıhhat verdi, sağlık verdi, ömür verdi ve bizi bu Ramazan-ı Şerife ulaştırdı. Geçmiş Ramazanlarda aramızda olup da, ayrılan tüm geçmişlerimize de Cenab-ı Hak rahmet eylesin. Bizim bu sofrada yediğimiz içtiğimiz binlerce yiyeceklerden, içeceklerden uzak, mahrum, savaşla, kaosla, kargaşayla yaşamak zorunda kalan kardeşlerimize de Allah yardım eylesin inşallah. Aramızda saygıdeğer misafirlerimiz var. Büyükelçimiz, Başkonsolosumuz, Kıbrıs Başkonsolosumuz var. Ve STK’larımızın çok değerli temsilcileri var. Hepiniz hoşgeldiniz ve

afiyet olsun” dedi.

‘RAMAZAN AYI MUHASEBE AYI’

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın da yaptığı konuşmada, iftar yemeği vesilesiyle toplum temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Ramazan ayının bir muhasebe ayı olduğunun altını çizen Büyükelçi Yalçın konuşmasında: “İngiltere Türk Diyanet Vakfı’nın davetlisi olarak burada sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Hem sofranın bereketi, hem buradaki toplumun güzelliği ve paylaşmanın erdemi hepimizi duygulandırıyor, mutlu ediyor. Ramazan ayı hepimizin bildiği üzere bir muhasebe ayıdır. İbadet ayı, düşünde değerlendirme, paylaşma ayı. Kendimiz, ailemiz, toplumumuzla, milletimiz ve hatta dünyadaki dostluklarla ilgili bir düşünme muhasebe ayıdır. O bakımdan Ramazan ayının hepimiz için sağlıklı, huzurlu ağız tadıyla mutlu ve güzel günler olmasını diliyorum. Aynı zamanda ülkemiz için istikrarlı, barış içinde ekonomisi güçlü, geleceği güçlü bir dönem olmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz dünya Müslümanları içerisinde birçok yerde savaş var, sorun var. Onları da hatırlayarak, anarak. Onlar içerisinde bu ortamda bulunamayanlar için siyasi çözüm diliyoruz ve dualarımız onlarla diyoruz. Hepinizin Ramazanının mübarek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.