Mustafa KÖKER/Londra

 

Londra’deki birçok camide camiler almadığı için bayram namazı iki veya üç ayrı cemaat olarak kılındı.

 

Camii yöneticisi Fahri Baltan bayram vaazında Kurban Kesmenin tarihçesi ve faziletleri üzerine cemaati bilgilendirdi. Camii imamı İsmail Ergin Çoban da hutbede kurbanın çıkış noktası ve müslümanlar için önemini anlattı.

 

Kuzey Londra’nın Stoke Newington bölgesindeki Azizi Camiinde ilk bayram namazına Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç,Başkonsolos Emirhan yorulmazlar ve Büyükelçilik Müsteşarı Fatih Ulusoy da katıldı.

 

Vatandaşlarla birlikte bayram namazını eda eden Türk diplomatlar, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştılar.

 

BAYRAM KAHVALTISINDA SOHBET

 

Bayram dolayısıyla Aziziye Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayram kahvaltısına da katılan Büyükelçi Bilgiç ve ve Başkonsolos Yorulmazlar burada vatandaşlarla sohbet edip birlikte kahvaltı yaptılar. Kahvaltı sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, Kurban ve Ramazan gibi dini bayramların yurtdışında daha anlamlı olduğunu belirtti.

 

BAYRAMLAR AİDİYET, DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA KÜLTÜRÜ

 

 

Vatandaşların bayramlarını kutlamak için mesaj yayınladığını hatırlatan Bilgiç, “Bayramlar toplumumuz için hem coşku ve neşe yaşadığımız hem dayanışma ve yardımlaşma duygularımızı güçlendirdiğimiz günlerdir. Bu nedenlerden ötürü bayramlarımızın kültürümüzde ayrıcalıklı bir yeri bulunmaktadır. Bayramlar, kavga ve küskünlüklerin son bulduğu, sevgi, saygı ve hoşgörünün davranışlara yansıdığı özel günlerdir. Bu yardımlaşma ve dayanışma kültürümüz sayesinde bin yıldır yaşadığımız topraklarda kenetlenmekle kalmadık, aynı zamanda yurtdışında da kültürümüzü ve benliğimizi pekiştirmeyi başardık. Millet olmayı, dayanışmayı, paylaşmayı, hepimiz en çok bayram günlerinde hissederiz. Çocuklarımız, aidiyet duygularını, benliklerini ve kardeşçe bir arada yaşama duygularını bayramlarda pekiştirirler. Bu nedenle, çocuklarımızın bayramlarımızın coşku dolu ve mutluluk verici havasını hissetmelerine özen göstermeliyiz. Toplumumuzun İngiltere’de kendisine saygın bir yer edinebilmesi kendisiyle, toplumuyla ve çevresiyle barışık, iyi yetişmiş, mesleki yetkinliği bulunan, dinamik gençlerin varlığına bağlıdır. Bu bakımdan ailelere büyük görev düşmektedir. Birlik ve beraberliğimiz güçlendikçe, birbirimize daha sıkı kenetlendikçe güçlükler daha kolay aşılacaktır” diye konuştu. 

 

BAŞKONSOLOS YORULMAZLAR’DAN ESNAF ZİYARETİ

 

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, bayram namazı sonrası bölgedeki Türkiye ve Kıbrıslı esnafları ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Esnaflar Yorulmazlar ve beraberindeki heyete tatlı ve şeker ikram etti.

 

 

Başkonsolos Yorulmazlar, bayramın ikinci günü de Manchester kentine giderek bu kentte yaşayan Türk toplumu ile bayramlaşacağını açıkladı.

 

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, bayramın son günü olan 4 Ekim Salı günü Başkonsoloslukta halka açık bayramlaşma etkinliği düzenleneceğini kaydetti. Başkonsolosluktaki bayramlaşma 12.30 ile 13.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

 

OYA TUNCALI’DAN BAYRAM RESEPSİYONU

Kurban bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Kuzey kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, bayramın üçüncü günü olan Pazartesi akşam Londra şehir merkezindeki Temsilcilikte halka açık resepsiyon düzenledi. Tuncalı, Kıbrıs ve Türk toplumu temsilcileri ile resepsiyonda bayramlaşacak.

 

BATI TRAKYA TÜRKLERİ BAYRAM YEMEĞİ BU AKŞAM

Kurban Bayramı, İngiltere’deki sivil toplum kuruluşları da etkinlikler ile kutluyor. İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin geleneksel bayram yemeği bu akşam (4 Ekim Cumartesi akşamı) Londra kent merkezindeki Antalya Restaurant’ta yapılacak. Yemek saat 20.00’de başlayacak.