Halil YETKİNLİOĞLU

 

SOAS Üniversitesi yakınındaki Malet Street Bahçesi’nde (Gardens) çimlerin üzerinde şeritler halinde  kurulan yer sofrasında her milletten insana farklı dünya mutfaklarından tatlar sunuluyor.

 

Ramazan ruhunu paylaşmak için bu yılda projeye İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da üniversite eğitimi alan Birleşik Krallık Türk Öğrenci Birliği (TUSU), sponsor oldu.

 

MÜSLÜMAN OLMAYANLAR DA DAVET EDİLİYOR

 

İftar çadırı kurulması fikrinin sahibi Ömer Salha, annesi Türk, babası Lübnanlı. Londra Afrika ve Doğu Bilimleri Üniversitesi’nde (SOAS) diplomasi doktorası yapan Salha, “Evsizleri ve yoksulları iftara davet etmenin önemine” değindi.  Gönüllü ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla her akşam kurulan iftar sofralarında, davetlilerine farklı dünya mutfaklarından tatlar sunmaya devam edileceğini dile getiren Salha, amaçlarının yalnızca Müslümanlara değil herkese Ramazan’ı bir nebze olsun yaşatabilmek olduğunu söyledi.

 

Gönüllü hizmet veren 35 kişi arasında üniversite öğrencileri Leyla Karayılan (Koordinatör) ve Elif Köroğlu da yer aldı.

 

Paylaşmanın önemini ve birleştirici gücünü vurgulayan TUSU Başkanı Hüseyin Duran da, bu yıl ‘Ramadan Tent’ projesine 8 gün sponsor olarak iftar sofralarının manevi atmosferini Türk mutfağının eşsiz tatlarıyla renklendirileceğini ifade etti.

 

TÜRK MUTFAĞININ EŞSİZ TATLARI SUNULUYOR 

 

Duran, “Medine’den TUSU tarafından getirilen 100 kg hurma ‘Ramadan Tent’ projesi kapsamında, bu ay boyunca tüm davetlilere ikram edilecektir” dedi.

 

Ramazanın ilk haftası Türk mutfağının vazgeçilmezleri; lahmacun, ayran ve baklava menüsünü davetlilere ikram eden TUSU, katılımcılardan olumlu yorumlar aldı.

 

Gelecek haftalarda iftar sofralarında diğer Türk tatları; içli köfte, Akçaabat köfte, mantı yemeklerini ve sütlaç, tulumba tatlılarını katılımcılarla buluşturmayı hedefleyen TUSU, Türkiye’de paylaşılan Ramazan sofralarını Londra’ya taşıyor.

Duyan herkeste Ramazan ayı heyecanıyla birlikte büyük bir merak uyandıran çadır 30 gün  boyunca açık kalacak.

 

Ramazan ayı boyunca tüm Londralıları, bir araya getiren ve paylaşmanın öneminin vurgulandığı iftar sofraları her akşam, Malet Street Gardens WC1E 6DP adresinde katılımcılarını beklemektedir.