Hacı adayları terviye günü de denilen Arefeden bir gün önce Arafat’a yola çıkmıştı. Arafe günü sabahına kadar süren sevkiyatları öğlen vakti Arafat vakfesi ile taçlandı. Öğlen ve ikindi namazları cem edildikten sonra eller semaya kaldırılarak duaların kabul merkezinde dua eden hacı adayları, güneşin batışı ile birlikte Müzdelifeye hareket etti. 

Müzdelifede ise akşam namazı ile yatsı namazı sünnete uygun şekilde yatsı vaktinde cem edildi. Hacı adayları Müzdelifede de vakfeye durarak Rabbine yakarışta bulundu. Müzdelifede taş da toplayan hacı adaylarından bir kısmı gece yarısından sonra bir kısmı ise güneşin doğuşu ile Mina’ya yürüdü. Türk hacı adaylarının büyük bölümü gece yarısından sonra Mina’ya gelerek şeytan taşladı. 

Kinlerini, düşmanlıklarını ve nefretlerini ellerindeki taşlarla sembol şeytan duvarlarına fırlatan hacı adayları yürüyerek mescidi harama ulaştı. Tavaf ve sayın ardından kurbanlarının kesilme haberini bekleyen hacı adayları, haberin gelmesi ile traş olup ihramdan çıktı. 

Bu son vecibeyle birlikte hacı olan Müslümanlar bayram sonuna kadar Mekke’de kalacaklar. Hacılar bayram boyunca her gün Mina’da şeytan taşlayacaklar.