Britanya Müslüman Birliği, Londra'daki merkezlerinde düzenledikleri basın toplantısıylaBae'nin kuruluşu terör örgütü listesine almasından duyulan rahatsızlığı bildirdi. Toplantıda konuşan MAB Başkanı Dr. Ömer El- Hamdun, Bae yetkililerini kararlarından dolayı kınadıklarını dile getirerek, karara açıklık getirilmesi için çeşitli adımlar atacaklarını söyledi.

 

 

El-Hamdun, MAB'nin duruşuna ve faaliyetlerine açıklık getirmek için basın toplantısı düzenlemeyi uygun gördüklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"MAB, BAE'ye bu liste hazırlanırken neyin temel alındığını sormaktadır. Bu kuşkulu ve uygunsuz kararın neden alındığının açıklanması çağrısında bulunmaktadır. Bae, bu listeyi geri çekmeyi düşünmelidir. Bu liste, tamamen totaliter bir rejim üzerinden hareket eden, kendi vatandaşlarının ve göçmen işçilerin demokratik haklarını inkar eden bir hükümet tarafından hazırlandığı için MAB, bu sözde terör listesinin ciddiye alınmayacağına inanmaktadır. 

Biz demokratik bir kuruluşuz. MAB, Müslüman topluma ve İngiliz toplumuna hizmet etmekle görevli bir kuruluştur. Resmi olarak kayıtlıyız, Birleşik Krallık'ın kanun ve yönetmelikleriyle uyum içindeyiz. Geçmişte terör eylemleriyle herhangi bağlantımız olmadı. Nefreti ya da aşırıcı ideolojiyi savunmuyoruz. Diğer kuruluşları da Bae'nin hareketine karşı durmaya ve açıkça bu çirkin ve adaletsiz kararı reddetmeye çağırıyoruz. BAE'nin kararının en rahatsız edici yanlarından biri de, listede bulunan ve iyi iş çıkaran çoğu kuruluşun güvenirliğine ciddi şekilde zarar veriyor olmasıdır."

MAB Başkanı El-Hamdun, konuyla ilgili Bae'nin Londra Büyükelçiliğiyetkilileriyle iletişime geçeceklerini dile getirerek, "Neden böyle bir karar aldıklarına dair açıklama talebinde bulunacağız. İkincisi, bizi temsil eden İngiliz hükümetine, Dışişleri Bakanlığı'na olaya müdahale etmeleri için talepte bulunacağız. Son olarak, ne gibi yasal girişimlerde bulunabileceğimize dair avukatlarımızla iletişime geçeceğiz" dedi.

Bae'de Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan terör örgütü listesinde, aralarındaMüslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) da olduğu 80'den fazla örgüt ve hareketin yer aldığı duyurulmuştu.

MAB, İhvan'ın İngiltere'deki aktivitelerinin incelendiği soruşturma raporu kapsamında komisyon tarafından mercek altına alınmış, faaliyetleri İngiltere İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından incelenmişti