B eşiktaşlı dostlar gücenmesinler.. Bu kadar kötü bir Galatasaray'ı bile yenemiyorlarsa, şampiyonluk heveslerine hiç kapılmasınlar.. Galatasaraylı dostlar da gücenmesin.. Gerçi Chelsea de bu yıl pek ahım şahım değil ama, bu kadar berbat futbolla,

B eşiktaşlı dostlar gücenmesinler.. Bu kadar kötü bir Galatasaray'ı bile yenemiyorlarsa, şampiyonluk heveslerine hiç kapılmasınlar..
Galatasaraylı dostlar da gücenmesin.. Gerçi Chelsea de bu yıl pek ahım şahım değil ama, bu kadar berbat futbolla, tur geçmeyi bırakıp, az farklı yenilgilere razı olma hesapları yapsınlar.. Dua etsinler, yarın hezimet olmasın..
Hayatımın en kötü derbisini izledim, cumartesi günü.. O ayrı.. Ama yarın Chelsea ile Şampiyonlar Ligi maçı var. Galatasaray'dan söz etmem gerek, öncelikle.. Belki Tugay Kerimoğlu okur, belki Galatasaray'ın yardımcısı hocası olduğunu hatırlar, belki Mancini'ye bir iki laf söylemeye cesaret eder.. 
Galatasaray'ın oynadığı o rezil, o yüz karası, o utanç verici futbolu 90 dakika müdahale etmeden izleyen Mancini'ye..
Galatasaray kendi sahasında niye bu kadar kötü oynadı?. 
Çünkü futbol oynamadı takım.. Drogbacılık oynadı..
Kaleci Muslera'dan başlayarak, taç atanlar dahil, topu eline, ayağına alan herkes, Drogba'yı arıyordu. Onu bulana kadar topu öldürüyordu. Ya ayağında tutuyor, ya yanındaki ile ölü, işe yaramaz paslar yapıyor, en sonunda da Drogba'nın olduğu yere doğru sallıyorlardı. Taç atışında bile.. Taç atışının geciktiği sahnelere bakın. Adam ille Drogba'ya atacak..
Galatasaray'ın oynadığı, 90 dakika oynadığı iğrenç futbolun adı "Doldur, boşalt" değildi.. "Drogba'ya doldur"du!..
Ve de hayatının en kötü günlerinden birinde olan, aslında ilk yarım saatten sonra takımda tutulmaması gereken Drogba, bu topların yüzde 80'ine dokunamıyordu bile.. Bomboşken ayağına atılanları ise lütfen alıyor, onları da ya kaptırıyor, ya da Beşiktaşlılara veriyordu.
Bir Teknik Direktörün, Mancini olmasına gerek yok, bu rezilliği görmemesi için. Galatasaray 8 yaş takımının hocası bile müdahale eder, hele devre arasında 15 dakika hepsini "Ne yapıyorsunuz siz" diye fırçalar, Drogba'yı da kenara alırdı ki, Galatasaray Drogbacılık oynamaktan vazgeçip, futbol oynasın..
Doğrudur. Selçuk bu yıl hiç olmadığı kadar dökülüyor. İki sebepten.. Biri gece hayatı.. İdmanlara leş gibi çıkarsan, sahada zor ayakta durursun. İkincisi, Drogbacılıktan.. Selçuk bu takımın oyun kurucusu.. Her topu Drogba'ya atmak zorunda hissedersen kendini nasıl oyun kurarsın?. Hangi oyunu kurarsın?.
Selçuk böyle.. Peki Melo.. Peki Sneijder?. Orta sahada kimsenin oyun kurma niyeti yok.. Salla Drogba'nın olduğu tarafa doğru.. Oyunun adı bu.. Kanatlardan top getirenler, zaten Drogba'ya doğru sallamakla görevli.. Peki nasıl oyun kurulacak?. Kurulmayacak. Kurulmazsa.. Her top, sahanın her yerinden, yorgun, bitkin, topa atak yapamayan, kafaya çıkamayan, adam eksiltemeyen, dripling yapamayan, top süremeyen Drogba'ya sallanırsa.. Drogba o topları alamaz, aldıklarını da ezerse, ortaya işte bu rezil görüntü çıkar, aynen.. 
İşin acısı ne biliyor musunuz?. 
Futboldan anlamayan bir de seyirci gurubu var tribünlerde.. Ahı gitmiş, vahı kalmış Drogba'nın beş maçta bir topa hasbelkader vuruşuna hayran, kendi çocuklarına düşman, garip ruh halli seyirci. Her topu alan ve her topu ezen Drogba'ya iki pozisyonda bakmayıp şut attığı için gol kralı santrforu Burak'ı yuhalayan cahiller.. 
Bir.. Şut atan adama kızılmaz!. Galatasaray maçta kaç şut attı, bir bakın önce.. Bu kısır Drogbacılık futbolunda, şut atanı protesto etmek, ihanettir, farkında mı o seyirci..
Bir düşünsün, şartlanmış beyni ile.. O şutu değil de pası bekliyorsa, kaleci ne yapıyor?. Ona da sürpriz değil mi şut?. İyi kaleci nasıl gol yer?.
Ama Drogba efendi, kendisine pas vermeyen herkesi fırçalıyor.. Jest ve mimikleriyle, onları tribünlere şikayet ediyor. O cahil tribünler de, asıl ıslıklayacakları Drogba iken, onun amigosu oluyorlar..
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde ilerlemek, ligde iddialı olmak istiyorsa bu aptal, bu rezil, bu iğrenç "Bütün toplar Drogba'ya" futbolundan acilen vazgeçmek, savunmadan itibaren hızla oyun kurarak çıkan ve sonuç alan "Futbol"a dönmek, futbol oynamak zorundadır.
Bu futbolu engelleyen saha içi top toplayıcısı Drogba'yı hatta 18'e bile almayarak.. Drogba, takım için oynamayı, verilen görevi yapmayı kabullenirse ne ala?.. Ama "Salla Drogba'ya" iğrençliğini devam ettirdiği sürece, Galatasaray'dan iyi futbolu kimse beklemesin.. 
Tribündeki Drogbacı cahiller gibi otursunlar, kırk yılda bir gelecek golü beklesinler.. Puanlar ve takımdaki iyi futbolcular birer, ikişer kaybolurken!..