İngiltere’de son 12 ayda 450 ka­dar evsizin sokaklarda yaşamını yitirdiği açıklandı. Gerçek raka­mın bunun üzerinde olabileceği, konuyla ilgili yeterli resmi veri ol­madığı aktarılıyor.

Bureau of Investigative Journa­lism tarafından yapılan araştırma, İngiltere’de yalnızca son 12 ayda 450 evsizin sokaklarda ve geçici barınma evlerinde yaşamını yitir­diğini ortaya koydu.

Araştırmada konuyla ilgili resmi istatistik tutulmadığı bildirilerek, gerçek rakamın çok daha fazla ola­bileceği ifade edildi.

Ölümlere sebep olarak bütçe ke­sintilerini ve sosyal güvenlik ağının kaybolmasını gösteren araştırma, evsizliğin ülke çapında sorun ha­line gelmeye başladığını aktardı.

Ölüm sebepleri arasında aşırı dozda uyuşturucu, hastalık ve şid­det de bulunurken, evsiz ölümle­rinde ortalama yaş erkeklerde 49, kadınlarda 53 olarak belirlendi. İngiltere’de ortalama yaşam sü­resi 82 yıl.

İktidardaki Muhafazakar Parti’nin yoksullara yapılan har­camaları daha da azaltacağı bili­niyor. İngiltere’de 2021 yılında en yoksul kesime yapılacak harcama­lar, 2010’a göre 37 milyar sterlin azalmış olacak. Buna karşın ülkede yaşam masrafları giderek artıyor.