Biden ülkeyi denetimi altına alan Taliban'a "Amerikalılara herhangi bir saldırıda "çabuk ve güçlü bir tepki" verileceğinin söylendiğini belirtti. 

"Geçen hafta çok üzücüydü" diyen ABD Başkanı "Çaresizlikten panikleyen insanların çok üzücü görüntülerini izledik. Tamamen anlaşılır bir şey. Korkmuşlar. Üzgünler. Daha sonra ne olacağını bilmiyorlar" dedi. 

ABD Başkanı Kabil Havaalanı'nda hala görev yapan Amerikan askererini övdü ve "Son derece zorlu koşullarda görev yapıyorlar" diye konuştu.

Biden Afganistan'da çöküşün ABD'nin dünya genelindeki güvenilirliğini etkileyip etkilemediği sorusun ise "Amerikan müttefiklerinin güvenilirlik kaybı konusunda bir sorgulamada bulunmadığıni" yanıtını verdi ve "Böyle bir şey görmedim. Aslında durum tam tersi" dedi ve ABD'nin son günlerde kararlı bir davranış sergilediğini savundu. 

ABD Başkanı, ülkesinin havaalanına gidemeyen ABD'lilerin tahliyesi için Kabil'in merkezine asker gönderip göndermeyeceği sorulduğundaysa, bunun gerekmeyeceğini, "Taliban ile bir anlaşma yaptıklarını" ve ABD pasaportu taşıyan herkesin geçişine izin verildiğini ifade etti.