Parti yönetimi tarafından bu göreve atanan Türk iş adamı Güzel, yeni görevlendirmesine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

ABD’de birçok farklı etnik grup gibi Türklerin de siyaset alanında ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan Güzel, “ABD, farklı etnik kökenden insanların omuzlarında yükselmiştir. Demokrat Parti’nin en önemli vurgularından biri etnik gruplara, orta sınıf vatandaşa ve Müslümanlara sahip çıkmasıdır. Bu bağlamda bu söylemin güçlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm için ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum” dedi.

Güzel, “Parti, benim Amerika’da birçok farklı etnik grubun siyasal alandaki etkinliklerini artırmam ve onların partiye maddi ve manevi katılımını sağlamam için görevlendirdi” diye konuştu.

Kasımda yapılacak başkanlık seçimi için Demokrat Parti’den yarışan başkan aday adayı Hillary Clinton’un kampanyasının finans komitesinde de yer alan Güzel, aynı zamanda Demokrat Parti’nin seçici delegelerinden birisi olarak görev yapıyor.

Demokrat Parti’nin etnik gruplara yönelik kurduğu Konsey, ABD'deki etnik gruplara partinin politikaları ve çalışmalarının dışında göçmenlik reformu olmak üzere birçok konuda bilgi vermeyi amaçlıyor.

Demokrat Parti içinde ayrıca Türk Amerikan toplumu temsilcilerinden Ali Çınar, Etnik Koordinasyon Yönetim Konseyinde,  İletişim Komitesi Başkanı olarak görev yapıyor.