Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'ın, kendisine, Afrin'de 30 kilometrelik güvenli hat oluşturma önerisinde bulunduğunu söyledi.

30 KİLOMETRELİK GÜVENLİ HAT ÖNERİSİ

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun dün Paris'te düzenlenen "Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık" konulu dışişleri bakanları toplantısında, Tillerson ile yaptığı ikili görüşmenin ana gündem maddesini Afrin oluşturdu.

Görüşmede, Tillerson, 30 kilometrelik güvenli hat oluşturma önerisinde bulunurken bu derinliğin, Türkiye'nin de güvenlik kaygılarını karşılayacağını ifade etti.

"30 KİLOMETRELİK GÜVENLİ HAT ÖNERİSİ YAPTI"

ABD'li mevkidaşıyla yaptığı görüşmeyi anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tillerson'a 'Taciz olursa müdahale ederiz' dedim. Tillerson, 'Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyiz' dedi; 30 kilometrelik güvenli hat önerisi yaptı. ABD YPG'ye verilen desteği sonlandırmalı" ifadesini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISINDA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris'te yapılan "Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık" konulu Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile bir görüşme yapmıştı.

ABD'NİN ÖNERİSİ, BAŞBAKAN'IN SÖZLERİYLE ÖRTÜŞÜYOR

Tillerson'ın önerisi, Başbakan Binali Yıldırım'ın Afrin harekâtının ikinci gününde söylediği '30 kilometrelik operasyon' sözleriyle örtüşüyor. ABD, başından beri terör örgütü YPG ile işbirliği halinde.

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI YILLARDIR CEVAPLANMIYORDU

Güvenli bölge konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıllardır ABD'ye çağrıda bulunuyor, ancak Washington bu çağrıya olumlu cevap vermiyordu.

TRUMP, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Dün Fransa'da ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trump'ın talebi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirileceğini de açıklamıştı.