Suriye'deki saldırı sonrası ABD ile restleşen Rusya, donanma gemileri ile Suriye kıyılarında tatbikat yapacak. Uzmanlar, tatbikatın böyle bir zamana denk gelmesine dikkat çekti.

Duma krizi nedeniyle  Moskova ile  Washington arasında gerilimin iyice arttığı, sert mesajların verildiği bir dönemde Rus Donanma gemilerinin  Suriye kıyılarında tatbikat yapacağı kaydedildi. Uzmanlar tatbikatın böyle bir zamana denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirtti.

GERİLİM SÜRERKEN RUSYA'DAN TATBİKAT HABERİ GELDİ

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Esad rejiminin kimyasal saldırısı sonrasında  ABD ile  Rusya arasındaki gerilimin tırmanması dünyayı tedirgin etti. ABD Başkanı Trump'ın attığı "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" şeklindeki tweet gerilimi iyice arttırdı. Moskova ile Washington arasındaki gerilim devam ederken Rusya'dan anlamlı bir tatbikat haberi geldi.

11 NİSAN'DA BAŞLAYACAK, SURİYE KIYILARINDA YAPILACAK

Rus Donanmasına ait gemilerin 11 Nisan'dan başlayarak Suriye kıyılarına yakın yerde tatbikat yapacağı, uluslararası havacılık personeli bildirimi (NOTAM) ve denizciler için seyir uyarılarını takip edecekleri kaydedildi. Raporların, kapalı alanın koordinatlarını ve orada eğitim çekiminin yürütülmesini içerdiği belirtildi. Akdeniz'in uluslararası sularında bulunan eğitim alanının, Suriye deniz sınırının bitişiğinde yer aldığı 11-12, 17-19 ve 25-26 Nisan tarihlerinde 10 ile 18 Moskova saati arasında kapalı olacağı kaydedildi.

15 SAVAŞ GEMİ VAR

Şu anda, Rus Deniz Kuvvetlerinin Akdeniz'deki daimi operasyonel bağlantısının bir parçası olarak,  KaradenizDeniz Filosu'nu sağlayan yaklaşık 15 savaş gemisi bulunuyor. Bunlar arasında, denizaltıların yanı sıra Kalibre seyir füzeleri Fırkateynler Admiral Grigorovich ve Admiral Essen'in taşıyıcıları yer alıyor.