Barikatlarla çevrili olan ABD Kongresi'nin yakınındaki bir polis kontrol noktasın yapılan saldırıda bir polis hayatını kaybetti. Araçla barikata çarpan saldırgan da vurularak öldürüldü.

Kongre polis müdürü, olayın bir saldırı olduğunu doğruladı ve yaralanan bir polisin daha hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

Şüphelinin araçtan elinde bıçakla çıktığı ve uyarılara karşın bıçağı indirmediği kaydedildi. En az bir Kongre polisinin silahından çıkan kurşunlarla şüphelinin vurulduğu kaydedildi.

CBS televizyonu saldırganın 25 yaşındaki Noah R Greene olduğunu bildirdi. Bu kişinin Washington kentine komşu olan Virginia eyaletinde yaşadığı düşünülüyor.

ABD Kongre polisi, hayatını kaybeden memurun kimliğini ise William Evans olarak açıkladı. Saldırganın araçla iki polise de çarptığı duyuruldu.

Ancak hayatını kaybeden polis memurunun bıçakla mı yoksa araçla çarpma sonucu mu hayatını kaybettiği söylenmedi.

Washington polis müdürü olayla ilgili "Terörizm bağlantılı görünmüyor" dedi. Saldırganın kimliğinin polisçe önceden bilinmediği de kaydedildi.

6 Ocak saldırısından sonra güvenlik önlemleri artırıldı

Olayla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan Kongre polisi, şüphelinin gözaltında olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada "...biri aracını iki ABD Kongre polisi üzerine sürdü" denildi.

Polis barikatına çarpan aracın ön tarafının oldukça hasar aldığı olay yerinden elde edilen görüntülerde dikkat çekti.

Türkiye saati ile 8 sıralarında yaşanan olay sonrası başkent Washington'un merkezinde güvenlik tehdidine karşı polis önlemleri genişletildi.

6 Ocak'ta başkanlık devir teslim töreninden birkaç gün önce, Trump taraftarı protestocular Kongre'yi basmıştı. Bölge o zamandan bu yana barikatlarla çevrili durumdaydı.

O gün yaşanan olaylarda bir polis memuru ile birlikte 5 kişi hayatını kaybetmişti. 300'den fazla kişi hakkında saldırı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldı.