Amerika Birleşik Devletleri'nin 41. Başkanı George H. W. Bush'un cenaze töreni Washington'daki Ulusal Katedral'de düzenlendi. Törene eşi Melania ile katılan ABD Başkanı Donald Trump konuşma yapmadı.

30 KASIM'DA HAYATINI KAYBETTİ

Teksas'ta 30 Kasım'da hayatını kaybeden George H. W. Bush'un cenazesi pazartesi günü Washington'a getirildi. Dün Kongrede düzenlenen törenlerin ardından Bush'un cenazesi, sabah saatlerinde Kongreden törenle alındı.

George H. W. Bush

'BABA BUSH' OLARAK BİLİNİYORDU

Beyaz Saray'ın önünden geçen tören konvoyu 'Baba Bush' olarak da bilinen eski ABD başkanının cenazesi devlet cenaze töreni için Washington'daki Ulusal Katedrale getirildi.

MEVCUT VE ESKİ ABD BAŞKANLARI BİR ARADA

Törende, eski ABD başkanları Jimmy Carter, Bill Clinton, Barack Obama eşleri ile hazır bulundu. ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın yanı sıra çok sayıda yabancı lider de törende yer aldı.

İLAHİLER OKUNDU

İlahilerin de okunduğu törende Bush'un torunları, eski Kanada Başbakanı Brian Mulroney ve tarihçi John Meacham konuşma yaptı.

TRUMP: O ÖZLENECEK

Öte yandan Trump gün içinde sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında, "Bush ailesiyle birlikte olmayı dört gözle bekliyoruz. Bu bir cenaze töreni değil, uzun ve seçkin bir hayat süren büyük bir adam için kutlama günü. O Özlenecek!" ifadelerine yer vermişti.