Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da olduğuna inanılan şüpheli Alfredo Lindley'nin Aralık 2019'da üç ünlünün lüks evlerinde bir dizi hırsızlığa öncülük ettiği öne sürülüyor. 

Alfredo Lindley, Formula 1'in eski CEO'su Bernard Ecclestone'ın kızı Tamara Ecclestone'un evinden 25 milyon sterlin değerinde eşya ve nakit paranın çalınmasıyla da ilişkilendiriliyor. 

Lindley ayrıca İtalyan yetkililer tarafından, Crystal Palace Menajeri Patrick Vieira'nın evini 2009'da soymakla da suçlanıyor.

BBC'nin edindiği mahkeme belgelerine göre, 40 yaşındaki Peru vatandaşının İtalya'da birden fazla kimlikle 1995 yılına dayanan dolandırıcılık ve hırsızlıktan sabıka kaydı bulunuyor.

Belgeler Lindley'nin, son 10 yılda Daniel Vukoviç, Ljubomir Romanov ve Ljubomir Radosavlejic dahil en az 19 takma ad kullandığını gösteriyor.

Belgrad

KAYNAK, GETTY IMAGES

BBC Lindley'nin Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki adımlarının izini sürdü

Lindley, Ljubomir Romanov adı altında 27 Ağustos'ta İngiltere'ye iadesi görüşülmek üzere Belgrad'da yargıç karşısına çıktı. 

Dava, Sırbistan'ın organize suç konusunda uzmanlaşmış dairesi tarafından açıldı. Fakat İngiltere'ye iade talebi Sırp makamları tarafından reddedildi. 

Lindley, Belgrad'ın merkezinde bir inşaat şirketinin ortağı olarak görülüyor. Sırbistan'ın kendisine verdiği kimliğe göre ev adresi Belgrad'a bağlı Obrenovac kasabasında görünüyor.

Londra Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki dedektifler, Lindley'nin "Aralık 2019'da Londra'da Kensington ve Chelsea'de işlenen bir dizi hırsızlıkla ilgili olarak sorgulanmak üzere arandığını" söyledi.

Frank ve Christine Lampard, Vichai Srivaddhanaprabha ve Tamara Ecclestone ile eşi Jay Rutland

KAYNAK, PA MEDIA/GETTYIMAGES

Frank ve Christine Lampard, Vichai Srivaddhanaprabha ve Tamara Ecclestone ile eşi Jay Rutland

1-13 Aralık 2019 tarihlerinde Tamara Ecclestone, Frank Lampard ve Leicester City'nin eski sahibi Vichai Srivaddhanaprabha'nın Londra'nın batısındaki evlerinden tahminen 26 milyon sterlin değerinde eşya ve para çalındı.

Sadece Ecclestone'un dünyanın en pahalı caddelerinden birinde olan malikanesindeki hırsızlığın, İngiltere'nin tarihindeki en büyük ev soygunu olduğuna inanılıyor.

Çalınan mücevherlerin ve saatlerin çoğu bulunamadı.

Cartier bilezik Ecclestone'un çalınan kişisel eşyaları arasındaydı

KAYNAK, GETTY IMAGES

Cartier bilezik Ecclestone'un çalınan kişisel eşyaları arasındaydı

Bu yılın başlarında, dört Romanya vatandaşı iki ay süren bir davanın ardından soygun yapmak için komplo kurmaktan aklandı.

İtalyan vatandaşları, 24 yaşındaki Jugoslav Jovanoviç, 44 yaşındaki Alessandro Donati ve 45 yaşındaki Alessandro Maltese, İtalya'dan İngiltere'ye iade edildi ve soygunlardaki rollerini kabul ettiler.

15 Kasım'da Isleworth Kraliyet Mahkemesi'nde cezaları açıklanacak.

Alessandro Maltese, Jugoslav Jovanovic ve Alessandro Donati İtalya'da tutuklandılar ve İngiltere'ye iade edildiler

KAYNAK, LONDRA POLIS TEŞKILATI

Alessandro Maltese, Jugoslav Jovanovic ve Alessandro Donati İtalya'da tutuklandılar ve İngiltere'ye iade edildiler

Konuyla ilgili bir davada paylaşılan bilgilere göre, 30 Kasım 2019'da Lindley, Daniel Vukoviç adı altında Jovanovic ile birlikte Stockholm'den Londra'ya uçtu.

İkili, Londra'nın güneydoğusundaki Orpington'da bir otele yerleşti. 

Ertesi gün Jovanoviç, Chelsea'nin eski oyuncusu Frank Lampard ve eşi Christine'in Batı Londra'daki evini, çift dışarıdayken soydu.

Beyaz altın Patek Philippe kol düğmeleri, bir Cartier cep saati, iki pembe altın kadın saati ve bir Mia Lia altın kolye dahil olmak üzere değerleri 50 bin sterlinden fazla olan eşya çalındı.

Lindley, polis tarafından hırsızlığa karışmakla suçlanıyor.

Frank ve Christine Lampard'ın evi 1 Aralık 2019'da soyuldu

KAYNAK, GETTY IMAGES

Frank ve Christine Lampard'ın evi 1 Aralık 2019'da soyuldu

10 Aralık'ta ise Londra'nın Knightsbridge semtindeki, Leicester City'nin eski sahibi milyarder Vichai Srivaddhanaprabha'nın ailesine ait mülk soyuldu.

Srivaddhanaprabha, Ekim 2018'de King Power Stadyumu yakınındaki bir helikopter kazasında öldü ve ailesi, ölümünden bu yana eve dokunulmadığını söyledi.

Lindley; Jovanovic, Maltese ve Donati ile birlikte evi soymakla suçlanıyor.

Geçen yıl Kasım ayında jüri üyelerine çalınan eşyalar arasında yedi Patek Philippe saat, bir Tag Heuer akıllı saat ve yaklaşık 400 bin euro nakit olduğu söylendi.

Vichai Srivaddhanaprabha, Leicester City'yi 2010 yılında satın aldı

KAYNAK, AFP/GETTY IMAGES

Fotoğraf altı yazısı, 

Vichai Srivaddhanaprabha, Leicester City'yi 2010 yılında satın aldı

Ertesi gün grup, Londra'da ünlü Harrods restoranı yakınlarındaki bir restoranda öğle yemeğinde 760 sterlinlik şampanya açtırdılar ve suşi yediler.

Son olarak, 13 Aralık'ta, Jovanovic nöbet tutarken, Lindley'nin Malta ve Donati ile birlikte Formula 1 varisi Ecclestone'un eşi Jay Rutland ile yaşadığı sarayvari evini soyduğu belirtiliyor. 

Çift, soygundan saatler önce Noel tatili için Finlandiya'ya yola çıkmıştı.

Londra'daki Kensington Palace Gardens dünyanın en pahalı caddesi. Silahlı güvenlik görevlileri tarafından korunuyor ve Rusya, Fransa ve İsrail büyükelçiliklerinin yanı sıra Chelsea Futbol Kulübü'nün sahibi Roman Abramovic ile Brunei Sultanı'nın evi de burada bulunuyor. 

Jay Rutland, Tamara Ecclestone ve kızları soygunun sabahında Finlandiya'ya gitti

KAYNAK, GETTY IMAGES

Jay Rutland, Tamara Ecclestone ve kızları soygunun sabahında Finlandiya'ya gitti

Ecclestone'un malikanesindeki odaların birçoğundan değerli eşyalar alındı. Hırsızlar bir saatten biraz fazla bir süre içinde 400 parça mücevher ve yüklü miktarda nakit parayla kaçtı.

Chelsea'deki bir dairede kısa bir süre kaldıktan sonra Lindley, 18 Aralık'ta Londra'dan Belgrad'a giden bir AirSerbia uçağıyla ülkeyi terk etti.

Dedektifler, Lindley'nin o zamandan beri İngiltere'ye dönmediğini düşünüyor. 

İngiltere'den ayrılmadan önce Lindley Harrods'daki güvenlik kameralarına yakalandı

KAYNAK, GETTY IMAGES

İngiltere'den ayrılmadan önce Lindley Harrods'daki güvenlik kameralarına yakalandı

İtalyan yetkililer, Lindley'nin daha fazla üst düzey hırsızlıkla bağlantılı olduğunu öne sürüyor.

Eylül 2009'da Lindley'nin bazı suç ortakları ile birlikte, uluslararası alanda tanınan futbolcular Patrick Vieira ve Sulley Muntari'nin evlerine soygun düzenlediğini söylüyorlar.

İki orta saha oyuncusu, evleri soyulduğunda Internazionale takımı için bir Milano derbisinde oynuyorlardı.

İtalyan mahkeme kayıtları, çetenin yaklaşık 15 bin euro nakit, mücevher ve yaklaşık 200 bin euro değerinde 28 "kaliteli saat" içeren bir kasayı çaldıklarını kaydediyor. 

Patrick Vieira

KAYNAK, PA MEDIA

Patrick Vieira (sağ alt) bir dönem Arsenal'de futbol oynadı

Her iki soygunun tahmini değeri 1 milyon euronun üzerindeydi.

Belgelere göre, davaların Haziran 2017'de başlamaları bekleniyordu ancak henüz gerçekleşmediler. 

Gazeteler ayrıca Lindley'nin 2010'da yılbaşı gecesi, tasarımcı Nicola Trussardi'nin eşi Maria Luisa Gavazzeni'nin Milano'daki dairesine girerken kameralara yakalandığını yazıyor.

Maria Luisa Gavazzeni

KAYNAK, GETTY IMAGES

Maria Luisa Gavazzeni, Nicola Trussardi ile evliydi

Alfredo Lindley ve suç ortakları bir pencereyi açarak içeri girdikten sonra 2 milyon euro değerinde mücevher içeren bir kasayı çaldılar. 

Lindley, hırsızlığa karıştığı için 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lindley ve avukatları BBC'nin sorularını yanıtsız bıraktı.