Başbakan Yıldırım, ilk olarak Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün kabrine ziyarette bulundu. Küçük'ün kabrine çelenk koyan ve saygı duruşunda bulunan Yıldırım, İstiklal Marşı'nın okunup, Türkiye ve KKTC bayraklarının göndere çekilmesinden sonra, anıt özel defterini imzaladı.

Yıldırım, deftere şunları yazdı:

"Kıbrıs Türk halkının egemenliği uğruna verdiği mücadeledeki eşsiz hizmetlerinizi ve özverili önderliğinizi minnet ve şükranla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'nin Başbakanı olarak yurt dışına yaptığım bu ziyaret vesilesiyle anavatan ve garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti'nin, Kıbrıs Türk halkının huzuru ve refahı için her zaman yanında olacağını bir kez daha yineliyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun."

- Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret

Başbakan Yıldırım, daha sonra KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın kabrini ziyaret etti. 

Yıldırım, anıt mezara çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı eşliğinde Türkiye ve KKTC  bayrakları göndere çekildi.

Denktaş'ın mezarı başında dua eden Başbakan Yıldırım, imzaladığı anıt özel defterine şunları yazdı:

"Dirayetli liderliğinizde Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri olan KKTC'ye, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak gerçekleştirdiğim bu ilk ziyarette, manevi huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyorum. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'nin de tarihi sorumluluk bilinciyle Kıbrıs Türk halkının her zaman ve her türlü koşulda yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha yineliyor, aziz hatıranızı minnet ve saygıyla anıyorum."

Ziyaretlerde Başbakan Yıldırım'a, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da eşlik etti.