Saldırının 18 Şubat akşamı gerçekleştiği belirtildi. İddiaya göre, kaldırımda yürüyen kadının yanına aniden bir kişi yaklaştı. Saldırgan, önce kadına sözlü sonra ise fiziki saldırıda bulundu. Saldırganın kadına ''Irak'a git, burası Fransa, burada biz böyle giyinmiyoruz. Ülkene geri dön. Biz burada kadınlara saygı duyuyoruz.'' diye bağırdığı, daha sonra ise başörtüsünü çekerek açmaya çalıştığı iddia edildi.
 
Basına konuşan söz konusu kadın, ''Bebek arabası tamamen tersine dönebilirdi. Çocuğuma birşey yapacak diye çok korktum.''ifadelerini kullandı.
Kadının olay anında orada bulunan bir adamın yardımıyla saldırgandan kurtulduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Başörtülü kadının milletti hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi. 
 
2013'DE MÜSLÜMANLARA YÖNELİK SALDIRILARDA YÜZDE 11 ARTIŞ 
 
Bu arada Fransa İslamofobik Saldırıları İnceleme Merkezi Başkanı Abdullah Zekri, 2013 yılında, Müslümanlara yönelik 266 ırkçı saldırının gerçekleştirildiğini duyurdu. Zekri, saldırılarda 2012'ye göre yüzde 11,3 artış yaşandığını kaydetti. Zekri, hakaret, önyargı, taciz ve ayrımcılık eylemlerinin hedefinde ise genellikle kadınlarınolduğunu dile getirdi. Bütün islamofobik saldırıların kayıtlara yansımadığına dikkat çeken Zekri, hükümetin İslamofobi'nin önüne geçmek için daha kararlı adımlar atması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: CİHAN