İngiliz BBC televizyonunda yeni yayınlanmaya başlayan 'Apple Tree Yard' adlı dizinin pazar akşamı gösterilen ilk bölümündeki şiddet içerikli tecavüz sahnesi büyük tartışmalara sebep oldu. Baş rollerinde Emily Watson ve Ben Chaplin'in oynadığı, Louise Doughty'nin romanından uyarlama dramada, Watson'ın canlandırdığı Yvonne Carmichael karakteri, arkadaşı George Selway tarafından vahşice tecavüze uğradı.



SAHNEYE HAZIRLANMAK İÇİN TECAVÜZ İÇERİKLİ SİTEYİ İNCELEMİŞ

Yvonne, arkadaşı George'un evrak çantası almak için adamla birlikte ofisine geldi. Burada saldırganlaşan George, Yvonne'yi öpmeye ve taciz etmeye başladı. Kadının tacizlerine karşı koymasına sinirlenen George, iyice öfkelenerek: "Eğer hareket edersen, ufacık bile olsa, sana yine vururum." diye tehdit ederek Yvonne'a ofiste tecavüz etti. Dizide George Selway karakterini canlandıran aktör Steven Elder bu sahneyi daha iyi oynayabilmek adına kendisini sorumlu hissettiğini belirtti. Aktör tartışma yaratan sahneye hazırlanmak için 'Rape Crisis Centre' adlı web sayfasında çok fazla vakit geçirdiğini söyledi.

"TECAVÜZ SAHNESİ SORUMLULUK BİLİNCİYLE ÇEKİLDİ"

Dizide kendisine eşlik eden aktris Emily Watson'ı 'şaşırtıcı derecede cesur' olarak niteleyen Elder, sahnenin çekim hikayesini, "Biraz çıldırıyorsunuz, kendinize biraz kudurmak için izin veriyorsunuz. Fakat rol arkadaşınıza karşı sorumluluk taşıdığınızı unutmuyorsunuz. Sahne çekimleri sırasında kontrol denen şeyi aklınızın bir köşesinde tutuyorsunuz. Kontrol kavramı, rol yapmayı dengeleyen asıl unsuru teşkil ediyor. Seyircilerin sahneyi izlediğinde şok olacaklarını tahmin ediyordum. Tecavüz sahnesi gerçekten sorumluluk bilinci içinde çekildi. Söz konusu sahne müstehcenliğe vurgu yapmadan, olması gerektiği gibi çirkin, vahşi ve fiziksel şiddet içerikli olarak yansıtıldı." sözleriyle anlattı.