Halka açık kapalı alanlarda si­gara yasağının birçok ülkede uy­gulanmasının ardından araç içeri­sinde sigara içmeye de yasak geldi. Belçika’da da araçlarda çocukların yanında sigara içmenin cezası bin euro olarak belirlendi.

İlk olarak Flaman Bölge Hükü­metinin uygulamaya koyacağı ya­sağın, araçlarda 16 yaşından küçük çocukların yanında sigara içenlere bin euro para cezası kesilmesine yönelik olduğu açıklandı. Elektro­nik sigaraların da yasak kapsamına alındığı belirtildi. Tütün bağımlılı­ğına karşı mücadele etmek üzere kurulan ortak platform tarafından konuyla ilgili daha önce yapılan bir açıklamada, araç içinde tüketilen tütünün, dışarıda tüketilen tütün­den 40 kat, kapalı alanlarda tüketi­len tütünlerden ise 27 kat daha za­rarlı olduğu, araç içerisinde tama­men yasaklanması gerektiği ifade edilmişti.

1 Ekim 2015 tarihinde İngiltere’de uygulamaya giren yasa kapsa­mında, içinde çocuk bulunan araç­larda sigara içmek yasaklanmış, yasağa uymayanlara kesilen ceza miktarı ise 50 Sterlin olarak belir­lenmişti.