Cameron, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında düzenlenen haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Brüksel'de dün yaşanan terör saldırılarının ardından bu sabah ikinci kez acil kabine toplantısına başkanlık eden Cameron, "19 Mart'ta İstanbul'da düzenledikleri korkunç saldırının ardından DAEŞ, bu saldırılardan da sorumlu olduğunu iddia etmiştir." dedi.

Brüksel'deki terör saldırılarında 4 İngiliz vatandaşının yaralandığını, bir İngiliz vatandaşının da kayıp olduğunu kaydeden Cameron, şöyle konuştu:

"Ortak bir terör tehdidiyle karşı karşıyayız. Belçika halkıyla dayanışma içerisindeyiz. Belçika Başbakanı Charles Michel'e dün taziyelerimi ilettim. Polisimiz ve istihbarat servislerimiz bu soruşturmayı desteklemek için elinden geleni yapmaktadır. Polis ekiplerinin sayısını ve sınır güvenliğini arttırdık. Birleşik Krallık ve Belçika özgürlük ve demokrasi gibi ortak değerleri paylaşmaktadır. Teröristler sahip olduğumuz bu değerlere zarar vermek için elinden geleni yapacaktır ama buna asla izin vermeyeceğiz."

Bir vekilin, terörle mücadelede Rusya ile birlikte çalışılması yönündeki önerisine cevap veren Cameron, "Terörle mücadelede, çalışabileceğimiz herkesle birlikte çalışmak istiyoruz. Ancak Suriye'de yaşananlara baktığımızda, Rusya'nın özellikle ılımlı Sünnilere ve ılımlı Suriyeli muhaliflere yönelik saldırılara son vermesi ve yeniden bu saldırılara başlamaması çok önemli. " dedi.

Cameron, terörle silahlar ve füzelerle değil, iyi yönetim ve demokrasiyle mücadele edilebileceğini belirtti. 

Ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de, Brüksel'de ve Ankara'da düzenlenen saldırıların kurbanlarının ailelerine taziyelerini ileterek, "Şiddet ve nefret sarmalına çekilmekten kaçınmalıyız. Farklılıkların olduğu toplumumuzda bizi bölmeye çalışanlara izin vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.