Londra merkezli Türkiye Araştırma­lar Merkezi (Ceftus), İngiliz parlamento­sunda düzenlenen Türkiye konulu top­lantılarını sürdürüyor.

16 Ekim’de parlamentonun 5 numa­ralı komite odasında gerçekleştirilecek toplantıya konuşmacı olarak, gazete­ciler Cengiz Çandar ile Yavuz Baydar katılacak.

“Türkiye’nin Dünyadaki Yeri: Halen Batı’ya Demirli mi; Doğu’ya mı Kayı­yor” başlıklı etkinlikte Cengiz Çandar, Türkiye’nin AB ile Suriye üzerinden ya­şadığı gerilim ve Rusya ile gelişen iliş­kiler üzerine değerlendirmelerde bulu­nacak. Bir süredir misafir öğretim üyesi olarak Stockholm Üniversitesi’nde gö­rev yapan Çandar, Türkiye’nin dış politi­kasında ve Ortadoğu konusunda uzman isimlerinden birisi olarak kabul ediliyor.

İşçi Partili Hugh Gaffney’in ev sa­hipliği yapacağı ikinci konuşmacısı ga­zeteci Yavuz Baydar olacak. Halen Ah­val isimli haber sitesinin editörlüğünü yürüten Baydar, toplantıda Türkiye’de yükselen milliyetçilik ile basın ve dü­şünce özgürlüğü konularında görüşle­rini aktaracak. 16 Ekim akşamı 19.00- 21.00 saatleri arasında parlamentonun 5 numaralı komite odasında gerçekleşti­rilecek toplantıya katılmak isteyenlerin [email protected] adresi üzerinden kayıt yaptırmaları yeterli olacak.

Öta yandan, Ceftus’un 16 Ekim’de İn­giliz Parlamentosu’nda düzenlediği Tür­kiye konulu toplantıların ikincisi, aynı saatlerde bir diğer komite odasında gerçekleştirilecek. 16 numaralı komite odasındaki toplantının konuşmacısı Barbaros Şansal olacak. İşçi Partili En­field North milletvekili Joan Ryan’ın ev sahipliği yapacağı toplantının konusu “Türkiye’de LGBTİ’lerin hakları ve kar­şılaştıkları zorluklar” olacak. Tanınmış modacı toplantıda LGBT mensubu bi­reylerin hayatın bütün alanlarında kar­şılaştığı ayrımcılık ve zorluklara ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. LGBTİ aktivistlerin mücadelelerini, tarihsel sü­reçleri ile birlikte anlatacak olan Şansal, son zamanlarda Batı medyasının Tür­kiye ile ilgili en çok görüşlerine başvur­duğu isimler arasında yer alıyor.a