Başkent Kopenhag'ın Ishoj ilçesinde yaşayan Sivaslı İbrahim (31) ve Ümmügülsüm Öztürk (29) çiftinin bebeği doğar doğmaz belediye tarafından ellerinden alındı. Mikail Karahan adı verilen bebeğin başka bir aileye verileceği belirtilirken, Öztürk çifti, çocuğu almak için hukuki mücadele başlattı.
İbrahim Öztürk'ün dayısı Naim Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç çiftin bu olay karşısında adeta yıkıldığını ifade ederek, ''Zor durumdayız. Ailece perişan olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan yardım bekliyoruz'' dedi. 
Ailece zor günler geçirdiklerini ifade eden Gürel, yeğeni İbrahim Öztürk'ün Danimarka doğumlu olduğunu, eşinin de birkaç yıl önce ülkeye geldiğini söyledi. Acılı anne Ümmügülsüm Öztürk'ün Danca bilmemesi sonucu çocuğunun elinden alındığını öne süren Gürel, şöyle konuştu:
''Gelinimiz hamile kaldıktan sonra hemşire kontrollerine gidiyordu. Hemşire, Ümmügülsüm'ün Danca konuşmamasından dolayı çocuğa bakamaz kanısıyla rapor hazırlamış. Gelin 4 aylık hamileyken rapor, baba İbrahim Öztürk'ün mail adresine elektrik posta ile iletilmiş. Mail 4 ay sonra fark edilmiş ve İbrahim'in kız kardeşi eczacı Sultan Atalay, hemen gerekli işlemleri yapsa da, 'itiraz süresi geçti' diye itiraz göz önüne alınmamış. Çocuğa da doğar doğmaz el kondu.''
Gürel, çocuğu geri almak için birkaç gündür sivil toplum örgütlerinin katkısıyla Ishoj Belediye Binası önünde eylem yaptıklarını anlatarak, ''Tepkilerin yükselmesinden dolayı, belediye yetkilileri bugün yeniden bebeğin durumunu gözden geçirdiler ama yine bebeği aileye vermeme kararı aldı'' diye konuştu.
- ''Bebeği akrabalarına vermiyorlar''
Bebeği, çiftin akrabalarına vermeleri konusunda belediyeye talepte bulunduklarını söyleyen Naim Gürel, ''Belediye yetkilileri bunu da kabul etmiyor. Çocuğun büyükbabası ve büyükannesi bakmak istiyor, diğer akrabaları da bakmak için başvuruda bulundu. Belediye 'Bebeği hiçbir akrabasına vermeyiz' diye direniyor. En azından bir Müslüman aileye verilmesini istiyoruz. Çocuğumuzun kesinlikle Müslüman olmayan bir aileye verilmesine karşıyız. Bu yönde mücadelemiz de sürecek'' değerlendirmesinde bulundu.