Sınırlı sayıda mülteci aldığı halde, güvenlik görevlilerinin mülteci çocuk­larla oynadığı fotoğrafları yayınlaya­rak gösteriş yapan Danimarka yöne­timi, şov malzemesi yaptığı Iraklı kızı sınırdışı etti.

Danimarka, Birleşmiş Milletler’in mecbur kıldığı kota nedeniyle 2015- 2018 yıllarında kabul etmesi gereken sığınmacıları almamak için kanun çı­karttı. Üç yıl önce Danimarkalı bir po­lis memurunun mülteci kızla oyun oy­naması, dünya medyasının ilgi odağı olmuştu. Avrupa basınında büyük be­ğeni toplayan görüntünün devamında olanlar ise Avrupa’nın ikiyüzlü mülteci politikasını gün yüzüne çıkardı.

Danimarka polisinin şov yapmak için oynadığı Iraklı mülteci kız, İsveç’e gönderildi. İsveç de başvuruyu kabul etmedi, küçük kız ve annesi Irak’a gön­derilecek. Danimarka Avrupa’da mülte­cileri kabul eden ülkelerinin sonunda gelirken, 2015 yılında, Danimarkalı bir polisin Iraklı bir mülteci çocuk ile oyun oynayarak şov yapması medya­nın ilgisini çekmişti. Aradan 3 yıl geçti, Danimarka’nın kendi imajı kullandığı için Iraklı mülteci kız, sınırdışı edile­rek İsveç’e gönderildi.