28 yaşındaki DAY MER, üye, destekçileri ve diğer kurumları­nın temsilcilerinin katıldığı 19’ncu Olağan Kongresi’ni geçen pazar saat 13-18 arasında Londra Top­lum Merkezi’nde (22 Moorefield Road, Tottenham, London N17 6PY) gerçekleştirdi.

Demokrasi ve devrim şehitleri­nin anısına bir dakikalık saygı du­ruşu sonrasında başlayan kongre­nin Divan başkanlığını Tekin Kar­tal üslendi. DAY MER’in eylem birliği ettiği yerli ve Türkiye kö­kenli dernek ve oluşum temsilcile­rinin kısa konuşmalarının yanısıra Türkiye, Avrupa ve Londra’dan gönderilen kutlama mesajları da okundu. Türkiye’de 68 kuşağı ön­derlerinden yazar Aydın Çubukçu ve Mustafa Yalçıner de DAY MER üyesi olarak yeni yönetim için ilk kez oy kullandılar…

DAY MER Başkanı Aslı Gül, İngiltere’nin ekonomi politiğini özetleyerek DAY MER’in yerli mu­halif birlikteliklerle daha iyi bir ya­şam için ortak mücadele ettiğini anlattı. İngiltere ekonomisi konu­sunda karamsar bir tablo çizen Gül, bütçe açığının emekçilere fa­tura edilmesinin kabul edilemeye­ceğini söyledi.

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Arif Bektaş da Türkiye gündemi ve Londra’ya yansımasını anlattı. Bektaş, Türkiye’deki OHAL ile ar­tan baskı ve savaş çığırtkanlığına karşı Londra’da küresel barış ve demokrasiyi savunan kurumlarla işbirliğinin daha da geliştirilece­ğini sözlerine ekledi.

DAY MER yönetiminde eğitim, kadın ve gençlikten sorumlu üye­lerinin sunumlarından sonra Or­han Dil’in okuduğu mali rapor ile genel faaliyet raporu oy çoğun­luğu ile aklandı. Dil, DAY MER’in topluma yönelik faaliyetlerinin büyük bir özveriyle sürdürüldü­ğünü vurgulayarak “Bütçenin en önemli geliri üye aidatlarıdır. Ge­çen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ne yazık ki bütçemiz açık verdi” dedi.

DAY MER Sözcüsü Ahmet Sez­gin de yaptığı kısa konuşmada DAY MER’in gücünü ve yaşamın pratiğine uyan çözümler üretme­deki başarısını bağlı olduğu gele­neğe dayandığını söyledi.

Kongrenin “Dilek ve Öne­riler” bölümünde de Ankara Anlaşması’ndan dolayı İngiletre bulunan yeni Türkiyeli göçmen­lerin haklarını savunmak için bir komite oluşturulması ve Türkiyeli toplum üyesi işçilerin hakları için de özel bir komite oluşturulması istendi.

Kongre sonunda yapılan se­çimle DAY MER’in yeni yönetim kurulu şöyle saptandı:“Çağdaş Canbolat, Aslı Gül, Oktay Şahbaz, Sena Kartal, Güngör Kuş, Arif Bek­taş, Oktay Cinpolat, Orhan Dil ve Özkan Kurban asil üye, Metin Sağır ve Güllü Kuşçu yedek üye”

Denetleme Kurulu’na ise Çınar Altun, Ali Kaya ile Mehmet Göz­taş seçildi.