Sezon başından bu yana şampiyonluk iddiasından hiç kopmayan ve şu anda 53 puanla liderlik koltuğunda oturan Leicester City'yi tarihi başarısında yalnız bırakmayan Ashley Marriott isimli taraftar, haziran ayında doğmasını bekledikleri kız çocuğuna Vardy göbek ismini koyabilmek için ilginç bir yola başvurdu. Eşini önce ikna edemeyen Marriott, bir internet sitesi yardımıyla 5 bin imza toplamak için bir kampanya başlattı.

Eşinin kendisini başlangıçta ciddiye almadığını belirten Ashley Marriott, imza kampanyasını, bu konuda ne kadar kararlı olduğunu göstermek için geçen hafta başlattığını ve 5 bin imza hedefine ulaştığını kaydetti.

Leicester City'nin yıldız futbolcusu Vardy ise sosyal paylaşım sitesi twitter'dan paylaştığı mesajla Marriott'a teşekkür etti ve şampiyonluk yolunda desteklerinin devamını istedi.

- Premier Lig'de rekor kırdı

İngiltere'nin Sheffield kentinde doğan Vardy, Sheffield Wednesday takımında denenmesine rağmen beğenilmeyerek serbest bırakıldı. Bu dönemde futbola ara vermesinin ardından tıbbi malzemeler üreten bir ofiste günde 12 saat çalışarak yaşamını sürdüren Vardy, 16 yaşında amatör kulüplerden Stocksbridge'de haftalık 30 sterlin kazanarak forma giydi.

Stocksbridge'de kendini göstermesinin ardından 15 bin sterlin bonservis bedeliyle 2010 yılında bir diğer amatör lig kulübü Halifax Town'a, sonrasında da Fleetwood Town'a giden İngiliz futbolcu, ikinci ligde mücadele eden Leicester City'e 1 milyon sterlinlik rekor bonservisle transfer oldu.

Premier Lig'deki ilk maçına Arsenal karşısında 27 yaşındayken çıkan Vardy, bu sezon Leicester City adına üst üste 11 maçta gol atarak ligde Hollandalı eski yıldız futbolcu Ruud Van Nistelrooy'a ait 10 maç peş peşe gol atma rekorunu kırdı.

Gol atma serisine 29 Ağustos'ta Bournemouth maçıyla başlayan İngiliz futbolcu, Manchester United mücadelesiyle üst üste 11. maçında da gol sevinci yaşayarak önemli bir başarıya imza attı. Vardy, şu ana kadar Premier Lig'de 19 kez rakip fileleri havalandırdı.