Dün başladığı Ortadoğu turu kapsamında Suudi Arabistan'da bulunan May, Suriye'de yaşanan kimyasal saldırıyla ilgili İngiliz basınına açıklama yaptı.

"İdlib’in güneyindeki bir kasabada iddiaya göre Suriye rejimi tarafından kimyasal silah kullanıldığı haberleriyle dehşete düştüm." ifadesini kullanan May, "Kimyasal silah kullanımını her koşulda kınıyoruz. Eğer kanıtlanırsa bu Suriye rejiminin barbarlığının yeni bir kanıtı olacak." dedi.

Kimyasal silah kullanımı konusunda Suriye rejimi ile DEAŞ’tan hesap sorulması için sarf edilen uluslararası çabaların başını ülkesinin çektiğini ifade eden May, "Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünü en kısa sürede bu olayı soruşturmaya çağıracağım." diye konuştu.

"Açık söylüyorum, bütün Suriyelilerin temsil edildiği istikrarlı bir Suriye’de Esed’in hiçbir geleceği olamaz. Bu acıların sürmesine izin veremeyiz." diyen May, ilgili bütün tarafları Esed’siz bir Suriye'ye doğru geçişi temin etmeye çağırdı.

Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine bu sabah düzenlediği kimyasal saldırıda çoğu çocuk 100'den fazla sivilin öldüğü, 500 kişinin gazdan etkilendiği ifade edilmişti.

Esed rejimi, son 10 günde 4 defa sivillere yönelik klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlerken, İdlib'in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıda 20 sivil zehirlenmişti.