Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 89 kişinin öldüğünü bildirdi.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin, yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlarda, başkent Şam'ın banliyölerinde 33, Halep'te 26, İdlib'te 13, Hama, Dera ve Humus'ta beşer, Rakka ve Deyru'z Zor'da birer olmak üzere, 89 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada da Suriye ordusuna bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Şukeri ve Kafr Hamra bölgesi ile Anadan beldesini bombaladığı, çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü kaydedildi.

Halep'te Eski Mahalle'de tarihi Halep Kalesi çevresinde silahlı muhaliflerle Esed güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, bölgede silahlı muhaliflerin rejim güçlerine büyük zayiat verdiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Lazkiye bölgesindeki muhaliflerin, 4 Grad füzesiyle polis merkezi ve rejim askerlerinin karargah olarak kullandığı Col Cebel Okuluna saldırı düzenlediği, saldırı sonucu okulda yangın çıktığı bildirildi.

Öte yandan Suriye devlet televizyonu, ülkenin kuzeyindeki Keseb Sınır Kapısı'nda silahlı muhaliflerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda Ulusal Savunma Komutanı Hilal el Esed'in öldüğünü duyurdu.

 

Kaynak: AA