Press Trust of India'nın haberine göre, askeri yetkililerden yapılan açıklamada, 700 kilometre menzilli füzenin başarılı bir şekilde fırlatıldığı kaydedildi.

Deneme atışının Stratejik Güçler Kumandanlığı tarafından eğitim tatbikatı amacıyla yapıldığını belirten yetkililer, düzenlenen tatbikatlarla füzenin her an kullanılmaya hazır pozisyonda tutulmasının hedeflendiğini söyledi.

Agni-I adlı füze 15 metrelik boyu ve 12 tonluk ağırlığıyla bin kilogramlık yük taşıyabiliyor. Özel olarak üretilmiş bir navigasyon sistemi bulunan Agni-I, bu sistemle füzenin hedefe isabet etmesi oranını büyük oranda artırıyor. Agni-I, ilk defa 2002'de en son 2015'de fırlatılmıştı.

Öte yandan Amerikan Bilim Adamları Federasyonu'nun (FAS) 2016 raporuna göre, 100'den fazla nükleer silaha sahip Hindistan, Agni-II, Agni-III, Agni-IV ve Agni-V balistik füzeleriyle de test atışları yapıyor.

İlki 2006 yılında fırlatılan ama başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra 2007'de tekrar fırlatılarak başarı yakalanan Agni-III adlı nükleer destekli füze 3 bin kilometreden biraz fazla menzile sahip. Agni-II ise ilk defa 1999'da fırlatılmış fakat bazı aksaklıklardan ötürü devam eden testler sonucunda 2011 yılında başarıyla fırlatılmıştı. Agni-IV adlı füze de toplamda 5 defa fırlatılmış, geçen sene kasım ayında gerçekleşen fırlatma başarıyla sonuçlanmıştı.

Beş bin kilometre menziliyle Hindistan'ı uzun menzilli balistik füze sahibi ülkeler arasına sokan Agni-V de en son 2012 yılında başarıyla fırlatılmıştı.