Derneğin kurulma ihtiyaçı ve STK’nın önemi ifade edildi. Seç­men kayıtlarına göre Aksaraylı nü­fusunun ikinci sırada yer aldığına dikkat çekildi ve “Fakat bu kitleyi temsil eden Aksaraylılar’ın bir tür sivil toplum kuruluşu yok” denildi.

Londra’nın kuzeyinde Harringay semtindeki Devran Restaurant’ın özel yemek salonunda yapılan isti­şare toplantısına Engin Sicimoğul­ları, Denis Ali Rıza ve Ali Rıza Daylak önderlik yaptılar. Aksaraylı hemşe­riler, yeni kuracakları derneklerinin misyonu, vizyonu ve etkinlikleri üzerinde istişarelerde bulundu.

VERİMLİ GEÇTİ

Hazırladıkları tüzük maddeleri­nin içeriğini dikkate alan hemşe­riler eğitim, kültür, dinî ve ticari konularda yapmayı planladıkları eylemlerini gözden geçirip, birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar. Çok verimli geçen ve pratik fikirle­rin ortaya çıktığı toplantı sonrası, hemşerilerin çok motive olduğu ve birbirine desteklerinin devam ede­ceğinin sözünü verdikleri görüldü. Bundan sonraki aylarda daha fazla Aksaraylı hemşerilerine ulaşmak istediklerini belirtip, onlara hizmet götürmekten memnuniyet duya­caklarını vurguladılar. Ve de daha fazla hemşerilerin desteği istendi. 3 ay sonra Genel Kurul oluşturulması ve başkanlık seçimi yapılması yö­nünde görüş birliğine varıldı.

Yeni oluşumun kurucular ku­rulu listesinde şu isimler yer aldı: Yaşar Salman, Murat Koç, Feyyaz Çınar, Engin Sicimoğulları, Dursun Nalbant, Serhan Çınar, Mehmet Ka­rasandı, Denis Ali Rıza, Ali Kussan, Hazim Yarar, Ebu Bekir Tezgel, Ali Rıza Daylak, İsmail Öz, Cuma Acar ve Çapan Acar.

AITUK’un misyonu ise şöyle; Birleşik Krallık’ta yaşayan Aksaraylılar’ın genel hal ve ihtiyaç­larını takip ederek, hemşehrilerinin maddi, manevi, kültürel, dini ve sos­yolojik ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olup, hemşehrilerinin daha müreffeh, daha mutlu, daha eğitimli ve daha güzel ahlaki değer­leri olan insanlar olarak kendilerini geliştirmelerine yardımcı olarak, Aksaraylılar üzerinde olumlu etki­ler oluşturmaktır. Hem yaşadıkları Birleşik Krallık toplumuna entegre olmalarına hem de kökleriyle olan bağlarının canlı tutulması için Ak­saray ile olan münasebetlerine yar­dımcı olmaktır.

Bu nedenlerle önümüzdeki gün­lerde Aksaraylılar’ın tek tek tek zi­yaret edilmesi yönünde karar ve­rildi