İngiltere, Türkiye'yi karantina zorunluluğu bulunan "kırmızı liste"den bir kez daha çıkarmadı. 10 gün otel karantina kuralında Türkiye'den İngiltere'ye giden yolcular, 1750 sterlinlik otel masrafını da kendileri karşılamak zorunda. 12 Mayıs'tan bu yana kırmızı listede olan Türkiye, 3 haftada bir yapılan güncellemelerde daha önce bir kez daha kırmızı listede tutulmuştu.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu ve "trafik ışığı sistemi" adını verdiği seyahat listesinde güncelleme yaptı.

6 ÜLKE DAHA KIRMIZI LİSTEYE EKLENDİ

Buna göre, Eritre, Haiti, Dominik Cumhuriyeti, Moğolistan, Tunus ve Uganda "kırmızı listeye" eklendi. Bu ülkelerden İngiltere'ye gelecek İngiliz vatandaşlarına ve İngiltere'de oturum iznine sahip kişilere otelde zorunlu karantina uygulanacak.

YEŞİL LİSTEYE EKLEME YAPILDI

Malta, İspanya'ya bağlı Balear Adaları, Portekiz'e bağlı Maderia Adası ve Barbados'un da dahil olduğu Karayip Adaları "yeşil listeye" alındı. Bu ülkelerden İngiltere'ye gelen yolculara zorunlu karantina uygulanmayacak.

"ULUSLARARASI SEYAHATİ AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grannt Shapps, bu yaz uluslararası seyahati tekrar açmak için çabalarının devam ettiğini, "sarı listede" yer alan ülkelerden gelen yolculardan 2 doz Kovid-19 aşısını yaptıranları karantinadan muaf tutmayı değerlendirdiklerini kaydetti.

TÜRKİYE HALA KIRMIZI LİSTEDE

İngilizlerin tatile gittiği ülkeler arasında ön sıralarda yer alan İspanya, İtalya, Portekiz ve Yunanistan "sarı listede" yer alırken, Türkiye "kırmızı listede" bulunuyor. Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havalimanı yakınlarındaki otellerde kalmaları gerekiyor