Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, ABD, İngiltere, Almanya ve İtalya dışişleri bakanlarıyla AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin de katıldığı, ağırlıklı olarak Suriye konusunun ele alındığı toplantının ardından, gazetecilerin uluslararası gelişmelerle ilgili sorularını yanıtlardı.

İran'ın balistik füze denemesiyle ilgili bir soru üzerine Fransız Bakan, ''Biz balistik füze denemesini kınıyoruz, gerekirse müeyyide kararı alınabilir'' dedi. Ayrault, konunun pazartesi AB dışişleri bakanları toplantısında ele alınacağını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise ''Füze denemesi BM kararlarını ihlal anlamına geliyor. Çünkü atılan füze menzilleri izin verilenden daha uzun. Füzeler, bölge ve komşu ülkelerini tehdit anlamına geliyor'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Kerry, ''Biz füze denemelerinin müeyyidelere hedef olabilecek faaliyetler olduğunu çok açık bir şekilde söyledik. Eğer İran ihlalde bulunma yolunu tercih ederse ilave müeyyidelerin de yolunu açmış olur'' dedi.

ABD'nin bu hafta konuyu BM Güvenlik Konseyi gündemine getirmesi bekleniyor. 
İran’ın bu hafta, İsrail’i vurma kapasitesine sahip balistik füze denemesi yaptığı bildirilmişti.