239 yolcusuyla 8 Mart'tan buyana kayıp olan Malezya Havayolları'na ait uçağı arama çalışmalarında, Hint Okyanusu'nun güneyinde Avustralya açıklarında denizin altından 4 sinyal kaydedilmişti. En son Salı günü 4 bin 500 metre derinlikten 2 sinyal alınmasından bu yana, herhangi bir gelişme olmadığı bildirildi. 

Avustralya Başbakanı Tony Abbott'ın sinyalin kayıp uçağın karakutusundan geldiğinden emin olduklarını söylemesine rağmen bazı Avustralyalı uzmanlar son sinyalin uçaktan geldiğinden emin olmadıklarını söylediler. Abbott, bu gelişme ardından daha ihtiyatlı bir dil kullanarak, karadan 1000 kilometre açıkta, 4,5 kilometre derinliğe varan denizde yapılan aramaların güç bir iş olduğunu, uzun sürebileceğini ifade etti. 

5 haftadır kayıp olan uçağın kara kutusunun bataryalarının bittiği ya da bitmek üzere olduğu sanılıyor.

PİLOTUN TELEFON GİRİŞİMİ

Bu arada pilotun, uçağın kaybolmasından hemen önce telefon görüşmesi yapmaya çalıştığı yönünde Malezya basınında çıkan haberler, Malezya savunma bakanı tarafından yalanlandı. "Böyle bir şey olsaydı herkesin çok önceden haberi olurdu." diyen bakan, asılsız haber yaymanın sorumsuzluk olduğunu söyledi. Arama yapılan alan daraltılırken, çalışmalara 10 uçak ile 14 gemi katılıyor. 

Sosyal medyada ise iddialar havada uçuşuyor. İnternette uçağın uzaktan kumanda ile kaçırıldığından, içindekilerin Pakistan'da dehlizlerde saklandığına, İsrail'de uçağın bir kopyasının bulunduğuna kadar değişik komplo teorileri ortaya atılıyor.